Nu kan du ta med läkaren i mobilen på resan

By on 30 juni, 2018

Halkat i Honduras eller ont i halsen i Honolulu? I appen ”HelpMe” kan resenärer utomlands för första gången få medicinsk rådgivning på svenska genom video eller chatt dygnet runt.

38 400 svenskar gjorde en anmälan om att de behövde akut hjälp under sin resa till SOS International 2017. Många behövde hjälp med att kontakta läkare lokalt. Men det kan vara både läskigt och svårt att söka sjukvård utomlands, med språkbarriärer och kulturella skillnader.

Nu får Ifs kunder i ett pilotprojekt tillsammans med SOS International möjlighet att kontakta en svensk läkare direkt i appen HelpMe eller via hemsidan www.helpme.sos.eu. If är det enda försäkringsbolaget som kan erbjuda den här tjänsten.

När olyckan är framme på en resa ska Ifs kunder snabbt kunna få läkarrådgivning på alla skandinaviska språk online.

– Det blir en stor trygghet och en smidig lösning för våra kunder att kunna chatta och ha videosamtal med en läkare på svenska, för att sedan smidigt slussas vidare om man behöver träffa en läkare lokalt, säger Jenny Rudslätt, reseexpert på försäkringsbolaget If.

Hjälpen via HelpMe ingår i reseskyddet i hemförsäkringen hos If.

Så här funkar det:
HelpMe är ett ”nytt” sätt att kommunicera med SOS International: både med larmcentralen och med SOS Internationals läkare. Ett bra tips är att ladda ner och logga in i appen innan avresan så att du är bekant med den.

1. Ladda ner appen i App Store eller Google Play

2. Logga in med pass eller Bank Id och skapa din profil

3. Öppna appen och få hjälp av SOS larmcentral via video, chat eller wifi-samtal

4. Beskriv ärendet och få assistans av larmcentralen. Är du akut sjuk och behöver hjälp att hitta närmaste rekommenderade sjukhus, hjäper SOS International dig med att hitta ett bra och lämpligt sjukhus

5. Vid behov av läkarkonsultation bokas en tid/onlinebesök hos SOS Internationals läkare.

6. Läkarkonsultation

HelpMe finns i App store eller liknande för Android.

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login