Nu kan man ta bussen till Danmark igen

Av på 1 augusti, 2020

Från och med den 17 juli har Vy Bus4You åter börjat trafikera Köpenhamn samt Köpenhamn Kastrup Airport med minst en tur i vardera riktningen per dag.

Tidigare i juli meddelade Vy Bus4You att de inväntade nya besked från den danska regeringen vilket skulle möjliggöra ett återinförande av trafiken över till Danmark. Det visade sig bli fredagen den 17 juli. Sedan två veckor tillbaka har nu Vy Travel återinfört trafik till de två hållplatserna i Köpenhamn.

– Vi har följt utvecklingen av gränspassering mycket noggrant och kontinuerligt under våren. Vår ambition har hela tiden varit att åter kunna trafikera sträckan och vi har varit beredda på att återinföra våra hållplatser Köpenhamn och Köpenhamn Kastrup Airport i vår tidtabell, med kort varsel igen, säger Elvir Rascic, affärsområdeschef Vy Travel.

Lättade restriktioner har öppnat upp för ökat resande över gräsen
Sedan en tid tillbaka har den danska regeringen gett klartecken för inresande av invånare från specifika län i Sverige, samtidigt som transitresenärer har fått godkänt oavsett länstillhörighet. Under torsdagen den 30 juli kom nytt besked om att Danmark nu godkänner resande från alla regioner i Sverige.

– I och med lättade restriktioner för svenska resenärer samt att Danmark fortsatt har tillåtit transitresor har det skapat en efterfrågan av trafik till och från Köpenhamn Kastrup Airport. Vi har därför sett en ökning av resandet och har vid behov även lagt in extra turer. Förhoppningsvis kommer vi även se ett ökat resande till Köpenhamn centrum nu när resande från samtliga regioner åter tillåts in i landet, säger Elvir Rascic.

Bussföretaget planerar för utökning inom kort
Vy Bus4You trafikerar idag med minst en tur i vardera riktningen på sträckan Oslo–Köpenhamn, men planerar även för att utöka med ytterligare turer från och med den 17 augusti.

– Vi har sett en fortsatt efterfrågan på sträckan Oslo–Köpenhamn, många av våra gäster arbetspendlar och där blir vår fortsatta verksamhet på linjen viktig. Vi kommer därför framöver erbjuda ännu fler turer på linjen jämfört med sommartidtabellen, säger Elvir Rascic.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Vy Travel

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in