Nu kommenterar Örebro HK Tillväxtverkets beslut

By on 5 december, 2021
Arkivbild

Under pandemin korttidspermitterade Örebro Hockey precis som många andra klubbar personal och fick då stöd från Tillväxtverket. Ett stöd som nu Tillväxtverket kräver tillbaks.

Så här skriver klubben på sin hemsida.

”Örebro Hockey har under coronapandemin behövt korttidspermittera personal och mottagit stöd via Tillväxtverket precis som många andra idrottsklubbar och företag. Örebro Hockey har mottagit stöd för korttidspermitteringar på 7 073 603 kronor under det gånga året. På torsdagen beslutade Tillväxtverket att klubben måste betala tillbaka hela summan. Ett beslut som Örebro Hockeys VD Mikael Johansson kommenterar här:

– Vi började korttidspermittera den 16 mars förra året i enlighet med de instruktioner som meddelats via Tillväxtverket och har skött allt i enlighet med det regelverk som finns. Vi har gjort som många andra klubbar i SHL, Hockeyallsvenskan, andra idrotter och andra föreningar. Vi har nu fått en återkoppling där man från Tillväxtverket vill ha tillbaka hela summan av det stöd vi fått utbetalt. Tillväxtverket meddelar i sitt beslut att Örebro Hockeykoncernen har en god ekonomi, men att de ändå beslutat om återbetalning med anledning av den ekonomiska utvecklingen i dotterbolaget Örebro Elithockey AB som sökt stödet. Vi anser att vi har genomfört alla ansökningar på ett korrekt sätt men som vi har tolkat beslutet kan inte Tillväxtverket ta hänsyn till den legala struktur vi har med olika bolag inom Örebro Hockeykoncernen.

Örebro Hockey har nu möjlighet att överklaga beslutet.

– Vi kommer självklart att se över hur vi kan överklaga beslutet. Till att börja med så kommer vi göra en grundlig analys av det beslut som Tillväxtverket fattat och ta hjälp av relevant expertis i denna analys. Efter att beslutet kom under torsdagen har jag sett att det förekommit en del spekulationer kring att vi medvetet skulle gjort något felaktigt för att vinna fördelar. Jag vill vara tydlig med att poängtera att vi inte på något sätt gjort något ohederligt eller försökt fuska. Regeringens intention och syfte när man införde detta stöd torde vara att hjälpa de verksamheter som drabbats ekonomiskt på grund av pandemin och vi anser fortfarande att Örebro Hockey är berättigade till de stöd vi sökt. Vi utvärderar nu vad vi kan göra för att ta detta vidare, avslutar Örebro Hockeys VD Mikael Johansson.”

Sport | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro Hockey

You must be logged in to post a comment Login