Nu kommer boken ”Svensk Gin”

Av på 14 juni, 2021
Foto: Lorenzo Guidas

I Sverige skapas några av världens bästa gin. Följ med på en resa genom hela landet där författarna Jens Josefsson och Martin Dunelind besöker de destillerier, eldsjälar, bartenders och entreprenörer som tillsammans skapar det vi kallar svensk gin.

Internationellt uppmärksammad, prisbelönt och vida omtyckt har svensk gin tagit världen med storm. I denna påkostade ”coffee table”-bok möter vi människorna bakom den svenska gin-succén, som inte sällan arbetat i både uppförsbacke och motvind för att förverkliga sin dröm. Varvat med fantastiska drinkrecept och uttömmande texter om allt som är väsentligt för både entusiasten, ginnörden eller proffset är detta den kompletta ”bibeln” om svensk gin.

Projektledare Robert Henrysson summerar boken på följande sätt:

”Svensk Gin – drinkar, destillerier och drömmare” är den perfekta boken för sommaren. Underhållande och intressant läsning varvat med fantastisk läskande drinkrecept”.

Huvudförfattaren Jens Josefsson är en av Sveriges mest profilerade ginkännare och ger oss ett antal nedslag i nutidens och framtidens hantverk, där människorna och naturen får stå i centrum, och där fotografen Lorenzo Guidas bilder av Sverige under fyra årstider, landsbygd, hav, storstäder, lador och kopparpannor ramar in en helt unik inblick i tillverkningen av en svensk prestigeprodukt.

”Svensk gin är fantastisk och de svenska producenterna är enastående! I arbetet med boken har vi fått en unik inblick hos producenterna och återger deras berättelser i både text och bild”, förklarar huvudförfattaren Jens Josefsson.

Varvat med historierna är fotograf Lorenzo Guidas enastående bilder.

”Jag har dokumenterat något som håller på att totalt explodera på marknaden, det vill säga den svenska gintrenden. Det har varit otroligt roligt och spännande att följa dessa ginfantaster.”

Boken kan användas som en reseguide för alla som vill ta del av ett stycke samtida, svensk sprithistoria, som en drinkbok för hemmabartendern och som det definitiva kartoteket över svensk gin.

Boken ges ut av det lilla entusiastiska förlaget Charleswood Publishing i samarbete med företaget Konceptism, specialister på restaurang- och barutveckling.

Lorenzo Guidas

  • Förord av Leslie Gracie, Master Distiller på Hendrick’s Gin.
  • Reseskildringar och personporträtt av de mest centrala platserna och människorna för svensk gin.
  • Upplyftande berättelser om entreprenörsskap och om att förverkliga sina drömmar.
  • Genomgång av drinkens samtliga beståndsdelar, allt från is till val av glas.
  • Besök hos Sveriges tonicproducenter.
  • En uppsjö av fantastiska och spännande drickrecept, från en helt perfekt gin och tonic till moderna och utmanande skapelser.
  • Världens mest uttömmande och kompletta kartotek med över 120 sorters svensk gin.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Stevali Sales

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in