Nu kommer elpriskompensationen till Linde energis kunder

By on 4 maj, 2022
Arkivbild

Riksdagen har beslutat att ett ekonomiskt stödpaket ska kompensera de hushåll i Sverige som drabbats hårdast av vinterns höga elpriser, kommunägda Linde energi har i egenskap av elnätsbolag fått i uppdrag att administrera stödet.

Totalt rör det sig om cirka 5000 kunder som kommer att vara berättigade stöd, elpriskompensationen börjar återbetalas i maj.

Elpriskompensationen sker för de tre månaderna december 2021 till och med februari 2022. Endast de kunder som är klassade som konsumenter, det vill säga hushållskunder, kommer att få ta del av kompensationen. Näringsidkare och enskilda firmor omfattas inte av stödet.

– Vi har jobbat febrilt med att få de tekniska förutsättningarna på plats för att kunna dra av kompensationen på fakturan vi skickar ut till våra kunder i maj, alltså den fakturan som avser elförbrukningen i april, hälsar Jessica Järlstam, chef Kundservice på Linde energi.

Kompensationen baseras på hur stor elförbrukningen varit under de tre vintermånaderna. Modellen är utformad som en trappa i tolv steg och börjar på en förbrukningsnivå om 700 kWh upp till 2000 kWh. Som mest kan du få totalt 2000 kr per månad för december, januari och februari.

– Elpriskompensationen betalas ut som ett avdrag på elnätsfakturan. Du behöver alltså inte ansöka om stödet. Om det stöd du är berättigad till överstiger beloppet på din faktura, dras det kvarvarande beloppet på nästkommande faktura, fortsätter Jessica Järlstam.

På vår hemsida, lindeenergi.se, finns en sammanställning med enkla frågor och svar om elpriskompensationen.

– Om du är osäker på om du har rätt till kompensation kan du logga in på Mina Sidor på vår hemsida, för att se hur mycket el du har förbrukat under de kompensationsgrundande månaderna, avslutar Jessica Järlstam.

Ekonomi | Örebro län
Örebronyheter

Källa Linde Energi

You must be logged in to post a comment Login