Nu lanserar Rädda Barnen en digital tipsbank för att stötta föräldrar

Av på 27 augusti, 2018

För att ge vägledning genom det ibland snåriga föräldraskapet, inleder Rädda Barnen en stor satsning på föräldrar. På en digital hub har vi samlat värdefulla råd för att du som förälder ska kunna stötta, vägleda och ställa lagom krav. Från smått till stort, i en vardag som inte tar paus för livet som pågår.

Alla som är föräldrar vet att föräldraskapet ibland kan vara komplicerat. Allt ifrån lite klurigt till nästan övermäktigt. En av utmaningarna är att det inte alltid är självklart vad som är rätt och fel. Föräldrar slits med frågor som: Kan man tjata ”lagom”? Vad gör man om man blir dissad som förälder? Hur säger man på ett bra sätt att det är dags att lägga ifrån sig surfplattan?

Som ett svar på detta har vi på Rädda Barnen skapat en digital samlingsplats med handböcker, intervjuer och filmer som rör barn i förskola och grundskola. På sidan avhandlas ämnen som grooming, skärmtid, stress, kvalitetstid tillsammans och mycket annat, och varje månad publiceras nytt och aktuellt innehåll.

Det är våra psykologer på Rädda Barnens centrum för stöd och behandling som ansvarar för innehållet och vägleder föräldrarna kring smått och stort.

Som förälder är du den viktigaste personen i ditt barns liv, och du vill ge ditt barn de bästa förutsättningarna för att vara trygg, utvecklas och må bra. Med satsningen vill vi vara någon som alla föräldrar kan vända sig till för att få hjälp med detta, förklarar Sofia Bidö, chef för Rädda Barnens centrum för stöd och behandling.

Är du nyfiken på satsningen? Besök https://www.raddabarnen.se/rad-och-kunskap/foralder. På Rädda Barnen finns också frivilligverksamheten Föräldratelefonen, en stödlinje bemannad av erfarna föräldrar, dit du kan ringa om du har frågor om ditt barn.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in