Nu lanseras kampanjen ”Chew for Change”

By on 21 maj, 2023
Arkivbild

Mars Sverige samarbetar med SOS Barnbyar för att främja och öka medvetenheten om vikten av god munhälsa samt stötta familjer i utsatthet. Mars Sverige kommer att donera en del av all försäljning av tuggummi från Extra för att främja Oral Health Project och det familjestärkande programmet i Botswana.

Mars Sverige är glada över att kunna berätta att initiativet “Chew for Change” gör återkomst för 11e året genom tuggummit Extra. Kampanjen drivs i samarbete med SOS Barnbyar och kommer att pågå från den 1 maj fram till den 9 juli hos alla större återförsäljare i Sverige. Mars kommer att donera en summa på minst 1 337 000 SEK, vilket är en del av försäljningen av Extra tuggummin under den tidsperioden.

Karies är den vanligaste kroniska sjukdomen i världen, trots att den nästan helt kan förebyggas. Mellan 60 och 90 procent* av alla barn som går i skolan drabbas av hål i tänderna, men särskilt utbrett är karies i globalt missgynnade samhällen. SOS Barnbyars program för munhälsa använder donationer för att finansiera:

• Utbildning och stöd för projektledare
• Tillhandahålla undervisningsmaterial samt tandborstar och tandkräm
• Utbildningsprogram för lärare, vårdgivare och hälsopersonal så att de kan förmedla denna kunskap till barnen i deras samhälle.

Mars Sverige har sedan år 2013 samarbetat med SOS Barnbyar och har totalt samlat in 21 244 004 SEK som årligen haft som mål att stötta 16 000 barn på Botswanas landsbygd.

– Mars Sweden är glada över att starta årets Chew for Change-kampanj och fortsätta vårt arbete med SOS Barnbyar. Dålig tandhygien kan ha en allvarlig inverkan på en persons hälsa och välbefinnande, vilket är anledningen till att Chew for Change är en så viktig kampanj, och en som vi är stolta över att stödja, säger James McGrath, Sverigechef Mars.

Extra® är också en viktig finansieringspartner i SOS Barnbys arbete med att stödja familjer i utsatthet via deras familjestärkande program. Syftet med programmet är att förhindra att familjer splittras och upprätthålla familjers stabilitet genom att utveckla socialt hållbara samhällen som stödjer både individer och familjer. Detta program arbetar direkt med familjer och ger skräddarsytt stöd för att möta de omedelbara och långsiktiga behoven hos familjer.

– Tack vare stödet från Mars genom kampanjen Chew for Change kan vi driva projektet Oral Health i Botswana. Målet med projektet är att sprida kunskap om god tandhygien och stärka kunskapen om tandhälsa bland barn, lärare och vårdnadshavare. Mars stöder även vårt familjestärkande program, där vi ger stöd till familjer som riskerar att splittras genom familjerådgivning, hälsouppföljning samt stöd för utbildning och inkomstgenererande arbete. Varje familj får skräddarsytt stöd baserat på deras situation och förutsättningar. Detta stöd är avgörande för barn och förändrar familjernas liv. Vi är tacksamma för vårt långvariga samarbete med Mars, säger Anna Ernstam, generalsekreterare för SOS Barnbyar Sverige.

Hälsa | Sverige/Världen
Örebronyheter

Källa: Mars Sverige
*Källa – Världshälsoorganisationen

You must be logged in to post a comment Login