Nu öppnar Sveriges största miljökampanj

By on 5 mars, 2023
Foto: Marcus Gustavsson/Håll Sverige Rent

Nu öppnar anmälan för skolor och förskolor till Håll Sverige Rents Skräpplockardagar 2023, barnens stora kampanj mot nedskräpning!

Förra året deltog nästan 700 000 barn i kampanjen. Redan nu har skolor och förskolor i över 120 kommuner anmält sig till årets kampanj.

Äntligen är det dags för Sveriges största miljökampanj för barn och unga, Skräpplockardagarna. Förra året deltog cirka 790 000 personer, varav nästan 700 000 barn och unga i skräpplockningar i sina förskolor och skolor.

Skräpplockning är en aktivitet där barn och unga får lära sig om nedskräpning och hur den kan förebyggas, genom att göra rent och snyggt i sitt närområde. Det tror vi leder till ett livslångt ansvarstagande för vår gemensamma natur och miljö.

– Skräpplockningar är viktiga verktyg för att motverka nedskräpning av naturen. Det är enkelt att vara med och det ger en känsla av att ha tagit ansvar och bidragit till att göra vår värld bättre. Därför hoppas vi att fler än någonsin vill vara med i den här folkrörelsen mot skräp som Skräpplockardagarna har blivit, säger Johanna Ragnartz, VD Håll Sverige Rent.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Håll Sverige Rent

You must be logged in to post a comment Login