Nu öppnar vi biblioteket igen

Av på 30 december, 2020
Foto: Kumla Biblioteks Facebooksida

Måndagen den 4 januari öppnar Kumla bibliotek igen men med begränsade öppettider och med ett maximalt antal samtidiga besökare i lokalen. Precis som vid tidigare öppnande i mitten av december så har vi möblerat om och tagit bort sittplatser.

Allt för att minimera riskerna för smittspridning.

Bibliotekets öppettider

Helgfri måndag, onsdag och fredag kl. 8.00-17.00
Helgfri tisdag och torsdag kl. 8.00-18.00

Kumla bibliotek har, efter rekommendationer från regeringen och Folkhälsomyndigheten, varit stängt sedan den 22 december men från och med den 4 januari kommer biblioteket att öppna igen.

Den 18 december presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten nya restriktioner som innebar att kommunala verksamheter som inte är nödvändiga bör hållas stängda till och med den 24 januari. För Kumla kommuns del innebar detta att vi från och med den 22 december stängde samtliga idrottshallar, ishallen och biblioteket. Dessutom förlängdes tidigare beslut gällande stängning av exempelvis Djupadalsbadet, öppna förskolan på Familjens Hus samt kommunens museum.

Den 23 december förtydligade Folkhälsomyndigheten att bibliotek inte omfattas av tidigare rekommendation utan att bibliotek är en samhällsservice och enligt lag ska finnas tillgänglig för alla.

Länet | Kumla
Örebronyheter

Källa Kumla Kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in