Nu säljs 24 kloka radhus i Mosås

Av på 1 september, 2021

Torsdagen den 9 september startar försäljningen av BoKlok-radhus i Mosås i Örebro. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att anmäla sig till en turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad, och utesluter budgivning. Byggstart är planerad till slutet av 2021, med beräknad inflyttning hösten/vintern 2022.

I Mosås ska BoKlok bygga 24 radhus. Husen har 5 rum fördelade på 117 kvm i två plan, med egen liten trädgård och plats för två bilar på uppfarten. Husen säljs som bostadsrätter och priserna startar på 2 045 000 kr med en månadskostnad, för avgift till bostadsrättsföreningen på 4973 kr.

Mosås är en attraktiv ort med närhet till Örebro och Kumla. Här har man nära till skolor och förskola samt fritidsaktiviteter samtidigt som pendlingsmöjligheterna är goda. Att bygga här och kunna erbjuda bra bostäder till ett bra pris känns väldigt roligt. Att dessutom ge de boende möjlighet att flytta in i nybyggda, klimatsmarta hem med förutsättningar för ett hållbart liv, känns extra fint, säger Jonas Jehander, projektchef på BoKlok.

På BoKlok säljs alla bostäder rättvist, vilket betyder att de fördelas genom en offentlig turordningsdragning. Alla som anmält intresse för projektet på BoKloks hemsida ges möjlighet att anmäla sitt deltagande till en offentlig turordningsdragning som bestämmer vem som får välja bostad som nummer ett, nummer två o.s.v. Genom att sälja bostäder på detta sätt utesluts budgivning i hela köpprocessen och alla får samma chans att köpa.

Vår filosofi är att alla ska ha råd att bo bra och vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda nybyggda bostäder av bra kvalitet till ett bra pris. Genom vår turordningslista får alla möjlighet att välja boende utan att behöva armbåga sig fram i en budgivning eller förstå kluriga kösystem. Det är viktigt för oss, säger Jonas Jehander.

Det nya kvarteret BoKlok Lyckoåsen ligger i ett småskaligt radhusområde i Mosås, mitt emellan Örebro och Kumla. Det ligger lantligt till med ängsmark som närmsta granne. Här finns tillgång till kommunikationer, matbutik, skolor F-6. I närheten av tomten går bussar till Örebro och Kumla och E20 ligger 5 minuters bilresa från tomten.

Örebro län
Örebronyheter

Källa: BoKlok

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in