Nu ska blågula VM-biljetten säkras

By on 4 oktober, 2017
Foto: Getty images

Äntligen är det dags! Sveriges fina kval ska krönas med avancemang till VM i Ryssland nästa sommar. Luxemburg och Nederländerna väntar och matcherna visas på Kanal 5 med Karin Frick, Kim Källström och Simon Bank i studion.

Examensdags – Avgörande, kalla det vad ni vill. Janne Anderssons landslag är framme vid VM-kvalets två sista matcher och nu ska det avgöras om Sverige går direkt till VM, till play off eller missar festen helt. Luxemburg är första motståndet ut hemma på Friends Arena på lördag och fler än 49 000 åskådare har köpt biljett vilket borgar för folkfest och bra tryck.

Sändningen med Karin Frick, Kim Källström och Simon Bank startar kl 17.00 på Kanal 5 medan matchen blåses igång 18.00. Kommenterar gör Niklas Jarelind och Anders Svensson och Jonas Karlsson är reporter.

Tre dagar senare är det dags att springa ut på Amsterdam Arena för att möta tuffa Nederländerna i en historia som troligen kommer att avgöra vilket lag som når play off-spelet i november. Sändningen startar kl 19.00 på Kanal 5 medan matchen sparkar igång 20.45.

Belgien är det enda europeiska lag som redan är klart för VM genom kvalspel men nationer som Tyskland, England, Serbien, Spanien och Polen har alla utmärkta lägen att vinna sina respektive grupper.

Sport | Fotboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login