Nu släpper SJ vinterns biljetter

Av på 5 oktober, 2021

Många svenskar planerar nu för vinterns tågresor och onsdagen den 6 oktober öppnar SJ bokningen för jul- och sportlovsresor med SJs dag- och nattåg för perioden 12 december 2021 – 20 mars 2022.

Biljettsläppet 6 oktober omfattar stora reseperioder som jul, nyår och sportlovet. Biljetterna släpps 1 sekund in på onsdagsdygnet 6 oktober.

– Vi ser en ökande försäljning sedan restriktionen om att bara boka 50 procent av platserna släpptes. Vår förhoppning är att biljettsläppet ska förstärka den trenden och få fler att välja tåget för sin resor i vinter, säger Mats Almgren, direktör kommersiell trafik på SJ AB.

Reseperiodens start 12 december sammanfaller med att den nya tidtabellen för 2022 börjar gälla och SJ har flera nyheter i sitt utbud. Bland annat får Borås och Trollhättan nya direkttåg till Stockholm och trafiken mellan Linköping-Stockholm-Gävle utökas. Den populära tågtrafiken till Jämtland förstärks och SJ sätter in en ny daglig avgång i båda riktningarna. Dessutom förlängs alla intercitytåg till ännu en populär skidort: Duved, stationen efter Åre.

Tidtabellen för den populära nattågstrafiken mellan Umeå/Jämtland och Stockholm/Göteborg trimmas. Från och med december förbättras ankomsttiden till Göteborg med över en halvtimme till klockan 08.15.

Direkttågen Stockholm-Köpenhamn, som SJ nyligen återstartade är bokningsbara under hela perioden. Tidtabellen kommer dessutom att utökas med fler direkttåg under perioden.

– Traditionellt är detta en period då många reser med SJ så vi rekommenderar att man bokar sina biljetter i god tid. Det är en bra idé att bli SJ Prio-medlem, då man får förhandsinformation om biljettsläpp och liknande erbjudanden regelbundet, säger Mats Almgren.

Under pandemin har SJ släppt biljetter för kortare perioder än vanligt. Ambitionen är nu att återgå till att släppa biljetter för längre perioder.

Sverige
Örebronyheter

Källa: SJ

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in