Nu startar CancerRehabFonden ”Tillbaka till Livet-Kampen”

Av på 7 januari, 2019
Foto Andreas Lind / Cameralink

Tankarna försvinner inte när man blivit fri från cancer. Efter den medicinska behandlingen börjar en fortsatt tuff, svår kamp mot sjukdomen med oro och ovisshet om framtiden som följd.

Idag erbjuds bara en bråkdel av de som drabbats rehabilitering via sjukvården, och just nu är trycket så hårt att det inte ens går att ställa sig i kö för våra rehabveckor. Därför startar CancerRehabFonden kampanjen ”Tillbaka till Livet-Kampen”.

”När ärren bleknar finns såren kvar”
I nyproducerade filmer, annonser och digital kommunikation har vi valt att gestalta situationen med hjälp av cancerdrabbades ögonblicksbilder från sjukdomstiden. Temat är När ärren bleknar finns såren kvar. Syftet är att människor ska förstå att man sällan blir kvitt sjukdomen bara för att man är friskförklarad och medicinskt färdigbehandlad. De allra flesta cancerdrabbade är i stort behov av stöd och hjälp för att kunna bearbeta traumat efter cancer.

Många fler behöver få cancerrehabilitering
Just nu är trycket är så hårt på CancerRehabFonden att man inte ens kan ställa sig i vår kö för rehabilitering. Fler bidrag behövs akut och det är därför vi har startat Tillbaka till Livet-Kampen.

Vi hoppas att kampanjen ska bidra till att många fler väljer att stödja CancerRehabFondens arbete med att hjälpa människor att komma tillbaka till livet igen efter avslutad medicinsk behandling.

Länk: https://www.cancerrehabfonden.se/tillbaka-till-livet-kampen

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in