Ny avloppspumpstation vid Ekeby Karlskoga framtidssäkrar VA-driften

By on 15 oktober, 2020
Den nya avloppspumpstationen vid Ekeby.

Projektet att byta den gamla stationen har planerats i flera år och under hösten genomfördes arbetet med en annorlunda metod.

Projektet att byta den gamla stationen har planerats i flera år och under hösten genomfördes arbetet med en annorlunda metod.

Den gamla stationen har stått bredvid Boda Borg i Ekebyområdet sedan 1950-talet och var uttjänt. Eftersom det är ont om plats intill stationen gick det inte att göra som man brukar – normalt sett har man den gamla stationen i drift och bygger en ny bredvid. När allt är klart växlas sedan driften över. Här fick man istället riva den gamla stationen och samtidigt ha tillfälliga pumpar igång för att upprätthålla driften. Den nya stationen har sedan byggts upp på exakt samma plats som den gamla.

– Bytet har gått jättebra, allt har klaffat till hundra procent i alla led. Med den nya stationen får vi alla moderna funktioner och säkrar arbetsmiljön för våra medarbetare.

Underhållsarbetet blir smidigare vilket också ger en säkrare drift, säger Peter Jarl, marknadschef på Karlskoga Energi & Miljö.

Ytterligare ett byte på Nitarevägen

I regel byts en station per år i Karlskoga för att upprätthålla funktionaliteten i VA-nätet. Under 2020 blir det två byten, dels vid Ekeby men även på Nitarevägen vid fängelset. Här går bytet till på det traditionella sättet där man bygger en ny station bredvid den gamla och sedan växlar över när allt är klart. Därefter rivs den gamla stationen. Allt kommer att stå klart under hösten.

Länet | Ekeby Karlskoga
Örebronyheter

Källa Karlskoga Energi & Miljö

You must be logged in to post a comment Login