Ny betalstation för vatten vid Handelsgatan i Bista i Örebro

Av på 11 juni, 2020
Den nya betalstationen vid Handelsgatan. Foto: Emma Nilsson.

I Örebro kommun finns sedan tidigare fem betalstationer där företag och privatpersoner kan köpa och hämta dricksvatten. Företagskunder kan vara byggentreprenörer, asfaltsläggare, renhållningsfordon och spolbilsföretag. Privatpersoner kan köpa vatten för att till exempel fylla poolen.

Nu har vi öppnat ytterligare en betalstation på Handelsgatan i Bista, med smidig påfart till E18/E20, för att stärka upp med ytterligare en betalstation på söder.

– Under 2019 tankades det drygt 11,5 miljoner liter vatten från våra betalstationer, vilket är en ökning med 82 procent sedan 2017, berättar Christopher Jennebo, planerare på Vatten och avlopp. Det visar att satsningen på fler betalstationer är en väl använd och uppskattad service.

Enklare hantering och bättre översikt för kunderna
På betalstationerna kan vattenslangen till kundens tank kopplas direkt till ett uttag. Det ger kunderna en enklare hantering när de ska fylla på vatten, istället för att som tidigare hyra ståndarrör och hämta vatten via brandposter.

Betalstationerna är öppna dygnet runt, året om. För att kunna hämta och köpa dricksvatten registrerar man sig som kund och hämtar ut en nyckel på kommunens förråd på Aspholmen i Örebro, förklarar Christopher Jennebo, planerare på Vatten och avlopp. Nyckeln fungerar på samtliga betalstationer och dricksvattenuttaget faktureras enligt aktuell VA-taxa.

Fakturorna från betalstationerna ger företagskunden en bättre översikt över mängden vatten som hämtats ut samt när och av vilket arbetsfordon, Dessutom behöver kunden inte längre betala årsavgift för att hyra ståndarrör för att hämta vatten.

Den nya betalstationen i Bista är också en av tre betalstationer där privatpersoner kan hämta mindre mängder vatten kostnadsfritt, till exempel för att fylla vattendunkar.

Lokalt | Bista Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro Kommun

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in