Ny bok låter dig njuta av sötsaker med gott samvete

By on 11 augusti, 2022
Foto: Bokförlaget Polaris

Allt fler söker efter hälsosamma alternativ till sötsaker, antingen för att kunna äta lite mer av det goda eller för att fler ska kunna inkluderas vid bjudningar och festligheter. Men långt ifrån alla vet hur man ska gå tillväga för att det ska bli bra. I den nya bakboken Råsöt guidar konditorn Viktoriia Rumiantseva till mer än 60 godsaker och desserter – helt växtbaserade och fria från gluten, soja och raffinerat socker.

– Under uppväxten fick jag ofta höra att jag måste sluta äta bakverk och sötsaker för hälsans skull. Problemet var att ett liv utan sötsaker var helt ointressant för mig. Istället för att ge upp bakning och sötsaker bestämde jag mig för att hitta en annan lösning. Det måste vara möjligt att göra sötsakerna nyttigare. När jag hittade råa desserter sa det klick direkt. Växtbaserade, näringsrika sötsaker – det var precis vad jag letat efter, säger Viktoriia Rumiantseva.

I Råsöt finns över 60 läckra recept på nyttiga och nyskapande desserter. Allt från snabba och enkla 15-minutersgodis till sofistikerade efterrätter och tårtor. Nuförtiden finns det knappt något bakverk som inte kan göras nyttigare. Med hjälp av ingredienser som fermenterad cashewkräm och kokosglasyr kan man skapa fantastiska bakverk och tårtor. Allt man är sugen på kan göras nyttigt, rått och växtbaserat med ingredienser som nötter, frön, frukt och bär. Alla bakverk är 100% växtbaserade, och fria från gluten, soja och raffinerat socker, vilket gör att fler kan ta del av godsakerna och känna sig inkluderade på fester och kalas.

Recepten i Råsöt är utvecklade med tanke på hälsa och näring och ger oss möjligheten att njuta av sötsaker med gott samvete. Om man kan äta mer växtbaserat med så goda effekter och när det dessutom smakar så gott – varför inte göra det? Njut av fudge, tryfflar, pajer, tårtor och cheesecakes skapade av ingredienser från naturens skafferi och fullproppade med smak.

Bokens magiskt vackra fotografier är tagna av Ulrika Ekblom och bakom layout och design står Josefin Tolstoy.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Bokförlaget Polaris

You must be logged in to post a comment Login