Ny ekonomi- och finanschef för Svenska kyrkan.

Av på 2 juni, 2013

Ola Hägglund, 45 år, börjar i sin nya tjänst som ekomoni- och finanschef i september. Foto: Magnus Aronson/IKON

Ola Hägglund blir ny ekonomi- och finanschef för Svenska kyrkan på nationella nivån. Han kommer närmast från Kronofogdemyndighetens huvudkontor i Stockholm.

Ola Hägglund har stor erfarenhet av kvalificerat arbete inom ekonomistyrning och riskhantering i större organisationer, både strategiskt och operativt.

Ola Hägglund är en erfaren chef med stor vana av att leda genom andra. Han har under många år arbetat direkt underställd högsta ledningen och ingått i övergripande ledningsstrukturer. Han har tidigare arbetat på Försäkringskassan, Riksförsäkringsverket samt Statens pensionsverk.

Ola kommer ursprungligen från Timrå där han bl.a. varit ledare i Svenska kyrkans barn- och ungdomsverksamhet, men bor sedan ett drygt två år i Uppsala.

– Jag är mycket glad över att ha kunnat knyta Ola Hägglund till oss. Hans omfattande erfarenhet av utveckling och förändring i strukturer som liknar Svenska kyrkans kommer väl till pass i en tid då hela kyrkan arbetar med olika förändringsprocesser, säger generalsekreterare Helén Ottosson Lovén.

Ola Hägglund tillträder sin tjänst på kyrkokansliets ekonomiavdelning i Uppsala den 2 september.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in