Ny insamlingsyta på Mosserud för ökat återbruk

Av på 11 juni, 2018
Johan Helander vid den nya insamlingsytan för återbruk.

Nu utökas möjligheterna att lämna saker till återbruk på Mosseruds återvinningsanläggning i Karlskoga. En ny yta har ställts i ordning där ”Föreningen Integrera i Karlskoga” bemannar och tar hand om möbler och byggmaterial för att prylarna ska få ett nytt liv.

Idag öppnas en ny yta på Mosserud där man kan lämna möbler och begagnade byggvaror såsom fönster, dörrar, tegel, kakel, diskbänkar, handtag, tapetrullar och överblivet virke. Sedan tidigare finns insamlingscontainrar för inredning, husgeråd, kläder och sportartiklar.

Genom att underlätta möjligheterna för återbruk kan avfallsmängderna minskas, samtidigt som resurser och energi sparas då färre produkter behöver nyproduceras.

– Vi hoppas att den här insamlingsytan kommer bidra till att fullt användbara saker slipper slängas. Det räcker inte att bara återvinna materialet och energin ur avfallet – vi måste skapa förutsättningar för att minska uppkomsten av avfall, säger Johan Helander, återvinningschef på Mosserud.

Insamlingen hanteras av FIK och de hjälper till att avgöra vad som kan gå till återbruk. Vid behov kan de även renovera vissa prylar.

Det känns väldigt bra att samarbeta med FIK i det här projektet. Dels gör vi en insats för miljön och dels skapas sysselsättning för personer som står utanför arbetsmarknaden, säger Johan.

Länet | Karlskoga
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in