Ny julmusik med The Bandettes

By on 26 november, 2022

↑↑ Lyssna på First Snow här ↑↑

The Bandettes omfamnar vintern med eftertänksamma singeln ”First Snow”, The Bandettes är aktuella med en av årets mest stämningsfulla jullåtar. Nu släpper den Malmöbaserade kvartetten singeln ”First Snow”, ett melankoliskt, men ändå hoppfullt, alster som omfamnar de känslor som kan uppstå då vintern är i antågande.

”En bandhelg för ett par år sedan satt vi tillsammans och planerade, när plötsligt årets första snö singlade ner utanför fönstret. Genast infann sig den lite magiska känslan som uppstår i gränslandet mellan två årstider. Vi plockade fram en gitarr och började helt enkelt skriva för att fånga den känslan i musik. Låten kom att färgas av den melankoliska men hoppfulla känslan av förändring – att ta ett första steg och hämta kraft hos likasinnade. En ensam snöflinga är harmlös men många kan bilda en lavin.” – The Bandettes

The Bandettes består av Anna Edström Rudolf (gitarr, mandolin, sång), Hannah Billing (bas, sång), Kajsa Morueta Orreteg (piano, sång) och Emeli Ek (trummor, sång). Samtliga bandmedlemmar besitter en gedigen musikalisk bakgrund, flera av dem har även studerat på Musikhögskolan i Malmö. The Bandettes har uppmärksammats för ”The Beard Song” som finns med på bandets debutalbum ”Take Me Home” från 2013. Sedan dess har de släppt EP:n ”The Joker” och singlar som ”Try a Little Bit Harder”.

Musikaliskt kan The Bandettes kompositioner beskrivas som Scandicana – americana med skandinaviskt skimmer – blandat med country-pop kryddat med en nypa jazz. Texterna handlar om allt från skägg, tåg och brustna hjärtan till kraften i en långvarig vänskap. En balansgång mellan humor och allvar, vilket är bandets signum. Och framför allt bör den mångfacetterade kvartetten upplevas live. Tidigare i år spelade de bland annat för ett utsålt Victoriateatern. Fler spelningar väntar i vår då The Bandettes släpper sin kommande fullängdare som inkluderar nya singeln ”First Snow”.

Kultur
Örebronyheter

Källa Clap Your Hands

You must be logged in to post a comment Login