Ny podd om ett växande Örebro

By on 23 maj, 2022
Bild: Örebro kommun

Örebro är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Vad är det som gör att vi växer och hur kommer Örebro se ut i framtiden? Nu lanserar vi podden Läget Örebro!

– Vi testar ett nytt och mer underhållande sätt att berätta för örebroarna hur och varför Örebro växer. Med podden Läget Örebro vill vi berätta om planer och visioner för framtiden, men också förklara varför det ibland blir stökigt med till exempel avstängda gator, säger Erik Blohm, förvaltningschef på Stadsbyggnad.

Podden har en berättarröst som varvas med musikinslag och intervjuer med tjänstepersoner på Örebro kommun som på olika sätt arbetar med stadsutveckling. Varje avsnitt är cirka 10-15 minuter.

– Örebroarnas åsikter är viktiga för oss och vi vill att de är delaktiga i samtalet om Örebros utveckling. Vi hoppas att denna podd ska bidra till att fler örebroare får förståelse och kunskap om hur Örebro utvecklas och att fler vill engagera sig i frågorna – för det är vi tillsammans som utvecklar Örebro, säger Erik Blohm.

Tre avsnitt finns ute!

Nu går det att lyssna på tre avsnitt av podden.

Måste vi växa mer nu? Vad är det som gör att vi växer och hur påverkar det oss som bor eller vistas i Örebro? I det första avsnittet berättar vi om Örebros historia, vilka möjligheter och utmaningar som finns med att växa och svarar på frågan om vad som skulle hända om vi sa ”Stopp! Vi vill inte växa mer nu”.

Hur ska vi då göra för att fortsätta vara en attraktiv kommun när Örebro växer? I det andra avsnittet berättar vi om konceptet 15-minutersstaden, hur vi får en mer sammanhängande kommun och hur vi behöver rusta oss för att klara de utmaningar som klimatförändringen innebär.

Samtidigt som vi växer måste vi säkerställa att Örebro fortsätter att vara en bra plats för alla! Hur gör vi det? Det tredje avsnittet handlar om planmonopol, bygglov, kulturhistoria och jordbruksmarkens betydelse. Vi pratar också om strandskyddet och naturens viktiga roll när Örebro växer.

Podden finns på orebro.se/lägetörebro och i örebroarnas favoritapp för poddar.

Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login