Ny regional webbsida stöttar besöksnäringen med utvecklingsinsatser

Av på 29 mars, 2021

Nu sjösätter Region Örebro län sidan orta.reginorebrolan.se. Här kan företag och föreningar inom besöksnäringen ta del av allt från utbildningar, seminarier och stöd till olika typer av rådgivning för att stärka sitt företagande.

Örebro län har idag drygt 2.700 företag och föreningar verksamma inom besöksnäringen. Av dessa är 916  enskilda firmor och 1.376 aktiebolag och tillsammans handlar det om cirka 5.400 anställda människor. Besöksnäringens branscher representerar: resa, bo, äta, göra och handla. Den största delbranschen i länet är ”handel” och följs av ”aktiviteter/att göra”. Besöksnäringen i länet utgör tillsammans en nettoomsättning av drygt 16 miljarder kr.

”Besöksnäringen är en oerhört viktig näring för hela vårt län. Sedan Covid-19 slog till så vet vi att företagen har det tufft och många kämpar för att överleva. Att vi nu lanserar en ny webbplats som stöttar och gör det möjligt för företag och föreningar att utveckla verksamheten genom digitalisering, rådgivning och produktutveckling är viktigt”, säger regionråd Irén Lejegren (S) i ett pressmeddelande.

Webbplatsen är skapad som ett resultat av projektet Växtkraft Örta som nyligen avslutades och som är ett samarbete mellan länets kommuner, Region Örebro län och främjande aktörer som har uppgett att de arbetar med de besöksnäringsrelaterade branscherna.

”På webbplatsen finns aktiviteter från bland annat Länsstyrelsen i Örebro, Handelskammaren, Almi och Coompanion. Arbetet med sidan kan ses som en kraftsamling mellan oss inom det offentliga (region, kommuner och främjare) där vi går ihop för att stärka upp de branscher som har det tufft”, säger Malin Wistrand, utvecklingsledare Turism, Region Örebro län.

Genom att samla relevant information på en och samma sida kan företagen och föreningarna enklare få samlad information, veta vart de ska vända sig för att hitta kompetensutvecklingsinsatser samt att det blir tydligare kontaktvägar mellan företag, föreningar och främjare så att information om stöd och rådgivningsinsatser lättare kan nå ut.

Lokalt/Länet
Örebronyheter

Källa LindeKultur

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in