Ny singel från Jesper Lindell “Leave A Light On”

Av på 22 juni, 2021

Jesper Lindells nya singel »Leave A Light On« är startskottet på en intensiv artonmånaders-period med en rad singlar och inte mindre än två album. »Leave A Light On« är en catchy hybrid av blue eyed soul och jordnära klassisk rock, som övertygar stort och som utan tvekan ger mersmak. »Leave A Light On« är skriven av Jesper och inspelad med turnébandet i egna studion, belägen på klassisk folkrörelse-mark i Brunnsvik utanför Ludvika. 

Jesper Lindells debutsingel »Moving Slow« från 2017 blev en omedelbar framgång (guldplatta!) och har idag streamats nästan fem miljoner gånger. Med denna singel och den därpå följande EPn etablerades även Jespers samarbete med First Aid Kit-familjen, ett samarbete som fortsatte med First Aid Kits Leonard Cohen-hyllning på Dramaten, nu aktuell på skiva. Efter diverse skivbolagsproblem kom det hyllade debutalbumet »Everyday Dreams« 2019 som bland annat innehöll radiofavoriterna »Whatever Happens« och »Stormy Waters«. Albumet släpptes även internationellt och fick bland annat lysande kritik i amerikansk media.

Jesper åkte hem till Ludvika, repade ihop sitt band och hösten 2019 och våren 2020 var avsatta för turnerande. Men så blev det inte. Pandemi och vacklande hälsa satte stopp för planerna. Men istället för att deppa ihop omvandlade Jesper motgångarna till en enorm kreativ energi. Han skrev mängder av starka låtar, sökte nya sound och arrangemang tillsammans med sitt väl sammansvetsade band och började spela in. Allt trots en allvarlig njursjukdom. Samma vecka som »Leave A Light On« släpps får Jesper en ny njure av sin pappa. En bra vecka för Jesper Lindell!

Kultur
Örebronyheter

Källa: Liza B

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in