Ny singel från Vera Vinter

Av på 31 juli, 2021

Den 30 juli släppte Vera Vinter ytterligare en singel från kommande album Herbarium. Ett basriff och ett kolorerat bröllopsfoto inspirerade till låten ”Sarvisvaara” – som låter som om White Stripes gjort norrbottnisk folkvisa! Soundet är sparsamt, ambient gungande med kristallklar sång och inåtvända synthar.

Sarvisvaara är byn där Vera Vinters farmor och farfar bosatte sig för arbete i skog och skola och låten är en hyllning till bilutflykter och bärplockarturer med familjen. Vera Vinter sjunger om kryssen på kartan och geografi ingen kan äga. Texten tar oss med till Norrbotten under en bilfärd mellan två byar, båda, bebodda av fler träd än människor.

Text och Musik: Vera Vinter
Produktion: Vera Vinter och Erik Holmberg.
Sång, gitarr, bas, programmering: Vera Vinter
Gitarr, keys: Erik Holmberg

* Sarvisvaara ligger 20 kilometer öster om Nattavaara by och har vägförbindelse genom länsväg 817 som ansluter till länsväg 810 mellan Vuollerim och Nattavaara by vid vägskälet vid myren Jorpojänkkä, cirka 16 kilometer väster om Sarvisvaara.

* Vera Vinter är artisten och låtskrivaren från Stora Lappträsk i Norrbotten som solodebuterade 2012 med singer/songwriter-albumet ”Idyll” efter att ha upptäckts av Bo Sundström. Sedan debuten har hon turnerat flitigt, både på egen hand och med artister som Bo Kaspers Orkester, Staffan Hellstrand och Petra Marklund. I SVT:s program Alla Tiders Hits gjorde hon mörk och säregen tolkning av Ulf Lundells klassiker ”Snön faller och vi med den”.

I Vera Vinters musik möts alternativ folk- och indiepop där texterna är på svenska och dialekten Kalixmål. Hennes ord och röst, blandade med råa elgitarrer och glittrande akustiska, skapar ett eget universum som berättar om barndomsminnen från landsbygd, staden och kontraster där emellan.

Kultur
Örebronyheter

Källa: MTA Communication

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in