Ny singel med David Myhr – ”We Wanted To Shine”

Av på 9 maj, 2021

Den extraordinära låtskrivaren David Myhr presenterar en ny EP med hjälp av förstasingeln ”We Wanted To Shine”. Den nya fyraspårs-EP:n, som kommer 21 maj, heter And Now This och är en fortsättning på det fruktbara samarbetet med Nashville-baserade producenten/musikern Brad Jones (Josh Rouse, Matthew Sweet, Jill Sobule, Marshall Crenshaw) och Andreas Quincy Dahlbäck (Anna Ternheim, Ulf Lundell, Ola Salo, Bo Kaspers Orkester).

Det senaste året har varit omtumlande. Så också för David: ”För mig har det varit en kombinerad corona- och babybubbla eftersom jag blev pappa just då coronaviruset nådde Sverige. Fyra dagar efter min 50-årsdag dessutom! Men jag njuter i fulla drag av att dra omkring med barnvagnen hemma på Södermalm. Jag har länge drömt om att bli lattepappa!”

Där andra soloalbumet Lucky Day kanske visade på ett mognare singer/songwriter-sound så vänder And Now This tillbaka till de publikfriande pop/rock-rötter som gjorde att David Myhrs 90-talsband The Merrymakers blev en del av den svenska musikexportvågen med internationella framgångar, framför allt i Japan.

Till vardags undervisar han i låtskrivande på universitetsnivå (LTU, KMH) och för ”We Wanted To Shine” tog Myhr fasta på ett av hans egna låtskrivartips: ”Som låtskrivare börjar man ofta med att leta efter någon slags startskott. Någon idé spinna vidare på. En metod som jag brukar rekommendera till studenter är att helt enkelt börja med en titel.”

”Det låg en Tom Petty-bok framme på bordet så jag slog upp en helt random sida och ögonen föll på orden ’we really wanted to shine’. Det var ett citat om The Heartbreakers framträdande på hyllningskonserten till George Harrison i Royal Albert Hall på årsdagen efter hans bortgång.” Och utifrån det flödade inspirationen.

”Det var bara att börja sjunga! Refrängen kom direkt! En versmelodi kom snabbt också och sedan utvecklade Brad Jones texten vidare.” ”Låten kan tolkas som att den handlar om en musiker som knogar på och törstar efter uppmärksamhet och erkännande vilket jag förstås jag kan relatera till. Men det handlar också om att vilja lyckas och – kanske lite amatörpsykologi – någon slags grundläggande behov av bekräftelse från ens föräldrar.”

Det har pratats i åratal nu om att albumformatet är dött. Det må vara sant eller ej men David kommenterar: ”Brad Jones peppade mig att börja jobba i EP-formatet. Jag måste säga att jag gillar det. Den här kanske blir den första i en trilogi. Om detta är powerpop–EP:n kanske nästa blir den akustiska EP:n. Och den tredje… Drum&Bass-EP:n!!? Vi får se!”

EP:n And Now This släpps den 21 maj på engelska indie-labeln Lojinx.

Kutur
Örebronyheter

Källa: Liza B

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in