Ny stabil seger för de svenska curlingherrarna

Av på 21 november, 2017
Arkivbild

Lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg fick en enkel resa mot den sjätte segern och besegrade Italien med hela 8-3. Och i jakten på en slutspelsplats har de svenska curlingherrarna skaffat sig bästa tänkbara läge inför avslutningen av grundserien.

Det var en väldigt skön match efter den tunga dagen igår där allt gick emot i matchen mot Nederländerna. Idag gör vi två riktigt bra matcher där vi har övertag rakt igenom, även om det poängmässigt var jämnt mot Skottland, säger Niklas Edin.

Nu väntar Norge och Schweiz i de två sista grundseriematcherna

Det är dom två lag vi måste slå för att kunna vinna den här turneringen. Skottland har väl inte riktigt kommit upp i samma höga nivå men det är också ett lag som kan höja sig inför slutspelet, säger Niklas.

Ryssland med skip Anna Sidorova är titelförsvarare på damsidan efter EM-guld både 2015 och 2016. Men jagas av bl.a Sverige och Skottland. Förra årets EM var det första internationella mästerskapet tillsammans för damerna i lag Hasselborg. Det blev succé direkt och en finalplats där det slutade med EM-silver efter hårfin förlust. I det svenska laget spelar Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin och coach Maria Prytz.

Herrlaget med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och coach Fredrik Lindberg har chansen att ta Sveriges fjärde raka EM-guld på herrsidan men även där finns tuffa utmanare. Norge med skip Thomas Ulsrud har varit finalmotståndare de två senaste åren och jagar tillsammans med bl.a Skottland och Schweiz.

Grundserien, där alla möter alla, startar lördag 18 november och pågår till torsdag 23 november. Slutspel med semifinaler startar på torsdag kväll för herrarna och på fredag för damerna.

EM 2017 A-grupp damer: Tjeckien, Danmark, Tyskland, Ungern, 
Italien, Ryssland, Skottland, Sverige, Schweiz och Turkiet.

EM 2017 A-grupp herrar: Österrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, 
Norge, Ryssland, Skottland, Slovakien, Sverige och Schweiz.

Curling fans runt om i världen kommer att kunna följa livesändningar från EM 2017 via SVT (Sverige), Eurosport 1 och 2, Eurosport Player, Eurosport Asia Pacific, RTS, SRF och RSI (Schweiz), TVP Sport (Polen), La Chaine Equipe (Frankrike), TSN (Kanada), NBCSports (USA) och Olympic Channel.

Livesändningar kommer också att finnas tillgängliga via YouTube-kanalen/World Curling TV, www.youtube.com/WorldCurlingTV (Geo-blockering gäller i vissa områden).

Sport | Curling
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in