Ny tidtabell för Mälartåg 2023 för Örebroresenärer

By on 8 november, 2022
Arkivbild

Mälartåg presenterar i morgon, 9 november, den nya tidtabellen för tågtrafiken i Mälardalen under 2023. Trafiken börjar gå den 11 december och biljetter kan köpas från och med den 9 november. I den nya tidtabellen är antalet avgångar anpassade för att möta lokförarbristen och resenärernas behov av förutsägbarhet och stabilitet.

I likhet med övriga Europa byter Sveriges kollektivtrafik tidtabeller i mitten av december, så även Mälartåg. Trafikverkets hantering av de nya tidtabellerna har dock varit försenad vilket förklarar den framflyttade presentationen av nästa års tågtrafik.

Turtätheten kommer att vara oförändrad på flera sträckor i relation till höstens tidtabell, samtidigt som vissa sträckor får färre avgångar. 

Avgångar på vardagar, då många pendlar till jobb och studier, är fortsatt prioriterad. På vissa sträckor kommer längre tåg att köras och möjligheten att sätta in ersättningsbussar ses över. Med planerad reducering av avgångar minskas risken för akut inställda avgångar, resenärerna får på detta sätt en större förutsägbarhet och bättre förutsättningar att planera sina resor. 

”Med Mälartågs nya tågtidtabell kan resenärerna i Mälardalen vänta sig mer stabilitet och större förutsägbarhet. Biljetter för avgångar från den 11 december kan köpas från och med i morgon onsdag”, säger Göran Gullbrand, strateg, trafik och infrastruktur Mälardalstrafik.

Örebro-Arboga-(Eskilstuna-Stockholm). Det blir avgångar varje timme i rusningstid på vardagar som tidigare, men utglesad trafik på kvällen. Första avgången från Örebro kl. 04.09 ställs in mellan Örebro-Eskilstuna. Det är fortsatt fler avgångar än 2021. 

För mer information gällande aktuell tidtabell, vänligen besök malartag.se eller sök i Mälartågsappen från och med den 9 november.

Det är en nationell lokförarbrist som gör att Mälartåg anpassar den nya tidtabellen efter tillgången på lokförare.  

”Att utbilda och rekrytera fler lokförare är den viktigaste insatsen för att möta Sveriges behov av en mer stabil tågtrafik. MTR kommer innan årets slut ha startat två lokförarutbildningar med lön i egen regi, och en tredje våren 2023, som bidrar till att fylla det framtida behovet av lokförare på Mälartåg”, säger Joakim Sundh, vd för MTR Mälartåg.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Mälartåg

You must be logged in to post a comment Login