Ny utbildning på Tullängsgymnasiet

By on 17 juni, 2024
Arkivbild

Från och med höstterminen 2025 startar en ny utbildning på Tullängsgymnasiet. Det är Industritekniska programmet, där man får lära sig ett tekniskt yrke på riktigt och snabbt kan börja jobba med det man lärt sig.

Utbildningen har även ett unikt, nära samarbete med flera företag inom branschen.
 
På Industritekniska programmet får man förståelse för hur en produkt utvecklas, från idé och design till färdig produkt. Man lär sig att använda industriell teknik och avancerade tekniska system. Man får också kunskap om hur arbetsplatser är organiserade, produktekonomi, användning av råvaror och energi och hur man säkerställer att produkterna håller rätt kvalitet.

På Tullängsgymnasiet erbjuds inriktningen produkt- och maskinteknik.

Efter utbildningen kan man bland annat arbeta som CNC-operatör, montör eller maskinoperatör yrken som idag är väldigt eftertraktade på arbetsmarknaden.

Möjlighet att knyta många kontakter

Tullängsgymnasiet har väletablerade kontakter inom branschen, och det är många företag som har valt att samarbeta med det nya programmet.

– Företagen finns med som en naturlig del under hela utbildningen. Du som elev på Industritekniska programmet kommer bli erbjuden sommarjobb under utbildningen och visstidsanställning efter avklarad examen utifrån givna villkor, berättar Gustav Axmon, rektor på Tullängsgymnasiet.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login