Ny webbsida stöttar företag och föreningar inom besöksnäringen

Av på 26 mars, 2021
Arkivbild.

Nu sjösätter Region Örebro län sidan orta.reginorebrolan.se. Här kan företag och föreningar inom besöksnäringen ta del av allt från utbildningar, seminarier och stöd till olika typer av rådgivning för att stärka sitt företagande.

Örebro län har idag drygt 2 700 företag och föreningar verksamma inom besöksnäringen. Av dessa är 916 st enskilda firmor och 1 376 st aktiebolag och tillsammans handlar det om cirka 5 400 anställda människor. Besöksnäringens branscher representerar: resa, bo, äta, göra och handla. Den största delbranschen i länet är ”handel” och följs av ”aktiviteter/att göra”. Besöksnäringen i länet utgör tillsammans en nettoomsättning av drygt 16 miljarder kr.

– Besöksnäringen är en oerhört viktig näring för hela vårt län. Sedan Covid-19 slog till så vet vi att företagen har det tufft och många kämpar för att överleva. Att vi nu lanserar en ny webbplats som stöttar och gör det möjligt för företag och föreningar att utveckla verksamheten genom digitalisering, rådgivning och produktutveckling är viktigt, säger regionråd Irén Lejegren (S).

Webbplatsen är skapad som ett resultat av projektet Växtkraft Örta som nyligen avslutades och som är ett samarbete mellan länets kommuner, Region Örebro län och främjande aktörer som har uppgett att de arbetar med de besöksnäringsrelaterade branscherna.

– På webbplatsen finns aktiviteter från bland annat Länsstyrelsen i Örebro, Handelskammaren, Almi och Coompanion. Arbetet med sidan kan ses som en kraftsamling mellan oss inom det offentliga (region, kommuner och främjare) där vi går ihop för att stärka upp de branscher som har det tufft, säger Malin Wistrand, utvecklingsledare Turism, Region Örebro län.

Genom att samla relevant information på en och samma sida kan företagen och föreningarna enklare få samlad information, veta vart de ska vända sig för att hitta kompetensutvecklingsinsatser samt att det blir tydligare kontaktvägar mellan företag, föreningar och främjare så att information om stöd och rådgivningsinsatser lättare kan nå ut.

Länet/Lokalt
Örebronyheter

Källa: Region Örebro Län

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in