Nya chanser att se ”Det kom så mycket emellan” på Stadra Teater

Av på 28 januari, 2022

Med start 2 februari och fram till 24 mars ger Stadra Teater sammanlagt tio föreställningar av publik- och pressframgången ”Det kom så mycket emellan” på Bergslagens minsta teater på Bergslagens minsta teater – Teaterfoajén, nära torget i Nora. 

”Medvetenheten hos oss är stor om den grasserande pandemin, därav spelar vi för en begränsad publik med möjlighet att hålla avstånd för att skapa trygghet hos publiken”, skriver Stadra Teater.

Ylva Eggehorns monolog handlar om Christer som under 50 intensiva minuter möter sin egen historia och sitt eget liv. Det är en pjäs som handlar om försoning. Med sig själv, sin historia och med människor han mött på vägen. Hos publiken har föreställningen väckt igenkänning, lockat till många skratt och till eftertanke. Därtill har de gett uttryck för stark glädje av att få uppleva teater på mycket nära håll. Varje ansiktsdrag blir synligt och enbart en inandning kan ändra skeendet.

Under våren väntar många nya teateräventyr för Stadra med Vinterscen, Nyfiken på, turné, Radiogudstjänst vid Wallins grotta tillsammans med biskopen samt reading. Teaterfoajén i Nora blir större då teatern får tillgång till grannlokalen och därmed kan flytta  kontorsdelen. Inne på den lilla teater iordningställes en charmant publiksalong. 

Där kommer även ”kärlekssoffan” få sina givna plats och bli ett smycke som lyser upp tillvaron för all publik. Just nu pågår insamlingen för att rädda den ytterst ovanliga soffa från förr och hittills har nästan 40 personer bidragit med medel för att rädda detta vrak som så sakta håller på att förvandlas till en skönhet värdig en teater och därtill ger njutning när man sitter ner.

Föreställningar ges följande onsdagar och torsdagar. 2, 3, 16, 17, 23, 24 februari. 2, 3, 23 och 24 mars klockan 19.00.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in