Nya framgångar för Björn Lagermans BeeScanning

By on 20 september, 2019
Arkivbild

Nominering till Deloitte Green Award 2019, stor uppmärksamhet på internationell mässa i Montreal och middag med svenska kungaparet. Biodlare och innovatör Björn Lagerman i Lindesberg fortsätter att skörda framgångar för sin innovation BeeScanning.

Appen BeeScanning är en av fem innovationer som nominerats till SACC New York-Deloitte Green Award 2019.

SACC New York-Deloitte Green Award är ett pris som går till ett innovativt svenskt företag som utvecklat en produkt eller tjänst som har positiv inverkan på miljön.

BeeScanning har blivit nominerat till topp 5 i årets process och bjuds därför in att via Skype pitcha inför juryn. Efter att samtliga fem nominerade bolag pitchat väljs åtminstone två finalister ut som blir inbjudna till Sustainology i New York den 12 november där finalisterna återigen får pitcha inför en större publik varpå en vinnare utses.

Deltog på mässa i Montreal för biodlare
BeeScanning fick stor uppmärksamhet från världens biodlare på mässan Apimondia 2019 i Montreal.

”Wow, that’s fantastic/amazing.” “This is the most interesting booth at the whole show.” Visning av appens kapacitet att omedelbart hitta varroa förundrade många! Många olika behov av appen. Tracking av varroa i video skapade stort intresse, rapporterar Björn Lagerman.

Sverigemiddag med landshövdingen hos kungaparet
Björn Lagerman med hustru är inbjudna av Örebro läns landshövding Maria Larsson att delta i årets Sverigemiddag med kungafamiljen på Stockholms slott.

Till Sverigemiddagen tar Sveriges landshövdingar med sig representanter från respektive län som gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt.

Björn Lagerman har fått flera utmärkelser för sin innovation av BeeScanning som kan vara lösningen på ett stort och globalt problem. Det är en mobil-app som kopplas ihop med en databas. Genom AI-teknik kan dödliga kvalster och andra angrepp på bin identifieras på några sekunder och därmed räddas.

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login