Nya hyror klara för LIBO

Av på 17 februari, 2021

Efter beslut i Hyresmarknadskommittén är LIBO’s hyresnivå för 2021 klar. Hyrorna höjs med 1,7 % från och med den 1 januari 2021. Höjningen betyder att en lägenhet på 2 rum och kök som tidigare kostat 5 184 kr nu höjs med 88 kr i månaden.

I årets hyresförhandlingar med Hyresgästföreningen har LIBO samarbetat med Fastighetsägarna MittNord. Förhandlingarna påkallades under hösten 2020 men då parterna inte kom överens togs ärendet upp i Hyresmarknadskommittén. Den 11 februari beslutade Hyresmarknadskommitténs opartiske ordförande om ny hyresnivå för 2021 och parterna har nu undertecknat beslutet. Hyreshöjningen för 2021 landar på 1,7 %.

– Vi har landat i en kompromiss som är godkänd av båda parter och det är det viktigaste. Nu får vi anpassa vår verksamhet utefter dessa förutsättningar för att kunna leverera bästa möjliga boendemiljö för våra hyresgäster, säger Roger Sixtensson, VD på LIBO.

LIBO ser positivt på upplägget att tillsammans med ett ombud sköta hyresförhandlingarna. Fastighetsägarna MittNord sköter hyresförhandlingarna åt flera andra privata bostadsföretag i Lindesbergs kommun och har på så vis god lokal kännedom om hyresmarknaden i Lindesberg.

– Det här är ett mer värdeskapande arbetssätt för oss på LIBO. Det stärker vår lokala förankring och ger oss mer utrymme att fokusera på vårt grunduppdrag som är att skapa attraktiva bostäder till de boende i Lindesbergs kommun, fortsätter Roger Sixtensson.

LIBO´s hyresgäster kommer i dagarna att få hem information om de nya hyresnivåerna.

Ekonomi | Länet
Örebronyheter

Källa: LIBO

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in