Nya skolområdet i Lindesberg får nytt namn – Lindbacka idrottsområde

Av på 21 november, 2020
Brotopsskolan ligger nu på Lindbacka idrottsområde

Lindbacka idrottsområde är namnet på det nya skolområdet i Lindesberg där Brotopsskolan, Lindbackaskolan, en idrottshall, ishall och idrottsytor finns. Namnet valdes av Lindesbergs kommuns samhällsbyggnadsnämnd bland annat för att tydligare skilja området från arenahallen och fritidsbyn – två andra stora idrottsområden i Lindesberg.

“Det kändes logiskt att bygga vidare på Lindbacka och göra det lättare att komma till rätt adress. Lindbacka idrottsområde sätter skolan och idrottsbyggnaderna i ett sammanhang”, säger Tommy Kragh (S) – ordförande för Samhällsbyggnadsnämnden Bergslagen i ett pressmeddelande.

Ett annat område i nordvästra Lindesbergs tätort får namnet Charlottenlunds handelsområde som ligger söder om Fotbollsgatan, norr om Skrinnargatan mellan Stafettgatan och Ishockeygatan. Efter önskemål från företagarna i området och ett påbörjat arbete med en ny detaljplan såg Lindesbergs kommun behovet av att ge området ett namn.

“Med det nya namnet blir det lättare för besökare att hitta dit. Det öppnar också upp för att marknadsföra området på ett annat sätt, vilket är positivt för företagen i området. Det är inte alla som känner till Charlottenlund sedan tidigare, men namnet har en historisk koppling och är hämtat från en gård som tidigare fanns på området”, säger Tommy Kragh.

Nytt skolcentrum för 1.100 elever i Lindesberg tar form

Nya Lindbackaskolan och tillbyggnaden av Brotorpsskolan i Lindesberg tar form. Skolbygget för närmare en halv miljard kronor är ett av Lindesbergs kommuns största investeringar någonsin som kommer att ge plats för totalt 1.100 elever. I Lindbackaskolan får eleverna tillgång till ett skolbibliotek, en bildsal och två musiksalar.

Länet | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in