Nya tag för Nora Näringslivsråd

By on 30 juni, 2022
Första mötet med det nya rådet.
Bild: Nora kommun

Måndag den 27 juni var det nystart för Nora Näringslivsråd, rådet har funnits sedan tidigare men nu är det representanter och ordförande från näringslivet som styr dagordningen.

För cirka sju år sedan startade näringslivsrådet men då med kommunalråd som ordförande och ansvarig för dagordningen. I det nya rådet deltar representanter från kommunen men det är näringslivet som leder mötet.

– Vi har ett starkt näringsliv som vi är stolta över och med den här ändringen möjliggör vi ytterligare för näringslivet att ha en nära dialog med kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson (S).

I rådet sitter representanter från sektorerna vård & omsorg, gröna näringar, handeln, tillverkningsindustrin, tjänsteföretag samt kommunen. Ordförande för näringslivsrådet är RosMarie Lundqvist, som också är ordförande för Företagarna i Nora.

Första mötet med det nya rådet. Bild: Nora kommun

– Vi har tidigare haft en bra samverkan med kommunen, men med den här förändringen så känns det som att vi har möjlighet att driva på utvecklingen i de frågor som är viktiga för Noras företag. För ett år sedan gjorde näringslivet en skrivelse till kommunen där vi efterlyste en näringslivsstrategi, och nu är den på gång. Vi är med och påverkar så att det blir tydliga, mätbara mål, och handlingsplaner som skapar konkreta åtgärder, säger RosMarie Lundqvist

Näringslivsrådet arbetar tillsammans och proaktivt för att utveckla Nora kommun. Målet är att skapa samverkan mellan företag och kommun för att kommunen även i framtiden ska vara en attraktiv plats att bo, jobba eller etablera företag i.

Under mötet framförde näringslivet en önskan om tre prioriterade områden i näringslivsstrategin, dessa är mark för etablering, service i myndighetsutövningen samt samverkan mellan näringsliv och skola.

Nora
Örebronyheter

Källa Nora Kommun

You must be logged in to post a comment Login