Nylagd gräsmatta på Söderstadion invigs av herrlandslaget.

Av på 15 mars, 2013

I samband med landslagets samling i Stockholm nu i veckan rullas en helt ny gräsmatta ut på Söderstadion, där landslaget valt att förlägga sina träningar under 2013. Gräsmattan, som ska ligga kvar på Söderstadion under hela året, fraktas direkt från England och läggs inför måndagens inledande öppna träningspass.

Det är ett samarbete mellan Stockholm Globe Arenas och Svenska Fotbollförbundet som lett fram till landslagets träning på Söderstadion och investeringen i en helt ny gräsmatta. På måndag kommer landslaget i fotboll att inviga den nya gräsmattan med en öppen träning. Svenska Fotbollförbundet kommer att nyttja Söderstadion för träning, både för landslaget och motståndarlag, i samband med landskamper under hela året.

– Vi är glada och nöjda med den här lösningen, som ger både herrlandslaget och Hammarby Fotboll en fantastisk gräsmatta att träna och spela match på under hela 2013. En mycket värdig avslutning för Söderstadion, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

För Hammarby Fotboll som spelar säsongens inledande sju matcher på Söderstadion, innan den korta flytten till Tele2 Arena, innebär det nya gräset att man får en sista vårsäsong på Söderstadion med perfekta yttre förutsättningar.

– Det känns givetvis bra att Stockholm Globe Arenas satsar på Söderstadion och Hammarby Fotboll. Den nya gräsmattan ger Hammarby möjlighet att spela vårens matcher på en fantastisk gräsmatta. Även i höst blir den viktig som träningsplan inför höstens bortamatcher på gräs, säger Gustaf Grauers sportchef Hammarby Fotboll.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in