Nystart för Nattfotbollen i Örebro

By on 16 juni, 2017

Efter förra årets succé i Oxhagen utökar Hyresgästföreningen Nattfotbollen i Örebro. Nytt för i år är att vi engagerar en större bredd av unga ledare inom HUVA (Hyresgästföreningens Unga Vuxna Ambassadörer) och utökar verksamheten till fler bostadsområden, Brickebacken, Oxhagen och Vivalla (Örebroandan).

Under sommaren 2016 genomförde Hyresgästföreningen Nattfotboll i bostadsområdet Oxhagen i Örebro. Det var efter nätter med stenkastning och provokationer mot polis m fl bestämde sig en ung samling ledare inom Hyresgästföreningen för att lyfta upp det positiva istället. Satsningen på unga och Nattfotboll blev mycket lyckad och de positiva effekterna av fair play-fokuset har gett spridning i området efter att Nattfotbollen avslutades.

– Förra året såg vi vilka positiva krafter som Nattfotbollen bidrog med i Oxhagen, det vill vi sprida till fler bostadsområden i Örebro. Ett stort fokus i år kommer vara att involvera fler vuxna och att engagera fler unga lokala ledare som kan vara positiva förebilder för de boende i området, säger Hndren Ghasabi Ghaderi Projektledare Nattfotbollen

I år kommer Hyresgästföreningen gå längre och sprida nattfotbollen till fler områden i Örebro, Brickebacken och Vivalla tillsammans med Örebroandan. Målet är att skapa fler ytor för gemenskap, glädje, upplevelser. Nytt för i år är också att flera unga lokala förebilder kommer erbjudas sitt första jobb genom Nattfotbollen. Det här har möjliggjorts genom att flera sponsorer och finansiärer från andra delar av samhället valt att delta i årets Nattfotboll.

Nattfotbollen börjar Fredagen den 23/6 kl 19.00 och kommer genomföras varje fredag- och lördagskväll kl. 19:00-23:00 i 10 veckor.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login