Nytt rekord på Eriksdagen – 3,2 miljoner till barns trygghet

Av på 30 april, 2019

När alla Erikshjälpen Second Hands butiker i lördags firade Eriksdagen gick samtliga dagskassor till arbetet för barns rätt till trygghet och skydd. Totalt blev det 3 200 470kronor. Under Eriksdagen delades också den nationella utmärkelsen Årets Erikshjälte 2019 ut till eleverna i klass 6A och 6B på Lundbyskolan i Örebro.

Det blev en extra festlig lördag i Erikshjälpen Second Hand-butiker när Eriksdagen firades lördagen den 27 april, till minne av Erikshjälpens grundare Erik Nilsson. Alla barn som skänkte leksaker eller något annat i second hand-butikerna under Eriksdagen belönades med medalj. I många butiker fanns aktiviteter som ansiktsmålning, musikunderhållning och fiskdamm.

På Erikshjälpen Second Hand i Örebro delades utmärkelsen Årets Erikshjälte ut till elever från Lundbyskolan i Örebro. Utmärkelsen är nationell och delas ut av barnrättsorganisationen Erikshjälpen någon under 18 år som gjort något behjärtansvärt för andra. När två elever i klass 6A och 6B på Lundbyskolan miste sin mamma i cancer bestämde sig klasserna för att de ville göra något viktigare för sina skolresepengar än att åka till Liseberg. Istället köpte de nya leksaker till lekterapin på Universitetssjukhuset i Örebro.

Eleverna i klass 6A och 6B på Lundbyskolan i Örebro fick ta emot utmärkelsen Årets Erikshjälte 2019 av Eriksjhälpens generalsekreterare Daniel Grahn.

Under Eriksdagen gick alla Erikshjälpen Second Hand-butikers dagskassor till Erikshjälpens arbete för barns trygghet. Totalt blev det 3,2 miljoner kronor, vilket är nytt rekord. Under Eriksdagen 2018 blev den totala dagskassan 2,9 miljoner kronor.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in