Nytt restaurangkoncept till centrala Örebro

By on 17 maj, 2023
Brazer Bozlak är vd på restaurang Basta som öppnar i kvarteret Hållstugan.
Foto: Basta

ÖBO Lokaler välkomnar restaurangen Basta till nya kvarteret Hållstugan vid Stortorget i centrala Örebro, kvarteret Hållstugan får italiensk touch när restaurang Basta slår upp portarna till sin nya restaurang i Örebro.

– Det är så roligt att få välkomna Basta till Örebro! Utvecklingen av kvarteret Hållstugan lyfter Örebros stadskärna och vi är övertygade om att Basta kommer att bidra med en härlig atmosfär och hög kvalitet till det nya torget, säger Karin Österdahl, lokalutvecklare på ÖBO Lokaler.

I Bastas koncept smälter det italienska köket och den pulserande staden samman. I fokus står napolitansk pizza och rätter med egentillverkad pasta, allt serverat i en genuin, modern och livfull miljö.

Den första Basta-restaurangen öppnade 2017 och konceptet finns idag i sex olika städer. Restaurangen i Örebro blir Bastas sjunde etablering.

Att öppna i Örebro har varit mycket efterfrågat bland våra gäster och det känns därför extra kul att äntligen få presentera denna drömetablering. Vi har haft en inspirerande dialog med ÖBO och tilltalades starkt av deras kreativa vision för kvarteret. Örebro är en spännande stad med ett hett restaurangliv. Vi ser fram emot att komplettera det befintliga utbudet och addera ett mervärde till stadens uteliv med en gemytlig italiensk restaurangupplevelse som väcker alla sinnen, säger Brazer Bozlak, vd på Basta.

Restaurangen i kvarteret Hållstugan beräknas öppna i slutet av 2024.

Kvarteret Hållstugan

I nya kvarteret Hållstugan vid Stortorget i centrala Örebro renoverar ÖrebroBostäder AB de befintliga bostäderna och skapar totalt 90 nya lägenheter och 25 lokaler – butiker, kontor, restauranger och caféer.

Kring det nya torget utvecklas ett rikt utbud av riktigt bra restauranger och mysiga caféer. Tillsammans bidrar de till områdets varma atmosfär och höga kvalitet. Här kommer örebroare och besökare strosa omkring, inspireras och njuta av skön, avslappnad shopping. Här skapas också moderna kontorsytor med bra lunchrestauranger, AW-ställen och butiker som närmsta grannar.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: ÖBO
Läs mer om utvecklingen av kvarteret Hållstugan på kvarterethållstugan.se.

You must be logged in to post a comment Login