Nytt samarbete värnar om ungas hälsa

Av på 30 september, 2013

Nu inleder Prata Om Alkohol och en av Sveriges största ungdomssajter Ungdomar.se en gemensam satsning för att få ungdomar att välja bort alkohol.

60 procent av Sveriges niondeklassare har druckit alkohol. Det är en relativt låg siffra jämfört med övriga Europa, men det finns fortfarande mycket att göra inom området. För samtidigt som andelen ungdomar som dricker minskar, fortsätter de som dricker att dricka väldigt mycket. Unikt för Sverige är även att fler tjejer än pojkar i nian nu dricker.

Prata Om Alkohol är en hälsofrämjande skolinsats som syftar till att låta ungdomar reflektera över alkoholens påverkan och få dem att våga säga nej. I och med samarbetet med Ungdomar.se ökar Prata Om Alkohol takten ytterligare för att påverka ungdomar att senarelägga en eventuell alkoholdebut.

André Vifot Haas, redaktör Ungdomar.se:
”Vi tycker att det är viktigt att prata om alkohol. Att smussla undan något som finns överallt omkring oss i samhället, eller bomba med skräckpropaganda, är helt fel väg att gå. Därför är vi glada över samarbetet med ‘Prata Om Alkohol’, som används med gott resultat i skolan sedan flera år.”

Per Hazelius verksamhetsansvarig Prata Om Alkohol:
”Ungdomar ska inte dricka alkohol. Det säger lagen. För att påverka ungdomar att välja bort alkohol tror vi att det är viktigt att inte tabubelägga ämnet, utan istället lyfta fram det för reflektion och diskussion. Jag ser Ungdomar.se en viktig kugge i detta arbete.”

Mer om Ungdomar.se
Ungdomar.se har sedan starten år 2000 vuxit sig till en av Sveriges största ungdomssajter, med 100 000 unika besökare i veckan och över tio miljoner foruminlägg. Genom spännande projekt inom webb, print och event skapar vi unika möten mellan landets ungdomar och samhällets övriga aktörer.

2012 nominerades Ungdomar.se till “Sveriges bästa nätsatsning för unga och vuxna” av Surfa Lugnt, ett initiativ som stöds av Sveriges regering. Sedan april 2013 driver Ungdomar.se även projektet we_change vars syfte är att inspirera och hjälpa unga att skapa en mer hållbar värld.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in