Obemannad kajakuthyrning nu i Örebro

Av på 13 maj, 2022

Intresset för paddling har aldrig varit större och nu kommer ett 100-tal obemannade stationer med uthyrning av sup och kajaker i hela landet, varav en i Örebro. De bokas enkelt via nätet, låses upp med en kod och sedan är det bara att börja paddla. Varje Kayakomat drivs av en engagerad lokalbo som vill göra naturen tillgänglig för fler.

– Många föredrar att hyra sup och kajak via obemannade stationer som är tillgängliga dygnet runt. Och det är så enkelt – ett klick på hemsidan och man är redo att njuta av långa sommarkvällar eller en lugn morgontur, säger Fredrik Eriksson, Kayakomat-uthyrare i Örebro.

Kayakomat by Point 65 Sweden lanserades på prov under våren 2021 och efter en mycket lyckad provperiod etableras konceptet nu i hela Sverige och i delar av Europa och Nordamerika. Bakom populariteten ligger en växande campingtrend, en fortsatt vurm för hemester och att många föredrar en aktiv semester, men också att delningsekonomin växer.

– Paddling är en både kul och rogivande aktivitet som bjuder på fantastiska naturupplevelser med familj och vänner. Det är också bra för hälsa och miljö. Att hyra via Kayakomat är smidigt och flexibelt och man slipper släpa och äga. Vi är faktiskt helt överväldigade över det fantastiska intresset för det nya konceptet, säger Malin Arnesson, marknadschef på Kayakomat.

Om Kayakomat

Kayakomat by Point 65 Sweden, introducerades 2021 och är med de nya Kayakomat-stationerna världens ledande paddelsportuthyrare. Man bokar via hemsidan kayakomat.com, får en kod och låser sedan själv upp sin kajak. Kayakomatens kajaker, sup-brädor och tillbehör är stabila och bekväma. Varje kajak / sup-bräda är delvis tillverkad av återvunnet material. Både kajakerna och sup-brädorna passar såväl nybörjaren som den mer erfarna paddlaren. Utrustningen byts ut löpande för att hålla högsta standard, vara fräsch och välfungerande. Med Kayakomat blir paddlingssäsongen och öppettiderna längre jämfört med en traditionell kajakuthyrning.

Även Sveriges ledande campingkedja First Camp har etablerar Kayakomater på många av sina 55 campingplatser. Det kommer att ske i Sverige och Danmark som ligger naturskönt vid vatten.

I Örebro området kan man hitta Kayakomat vid Hjälmarebaden.

Nöje | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: 

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in