ÖBO bygger bostäder och förskola på södra Ladugårdsängen

Av på 6 april, 2021

Välkommen till ett digitalt spadtag för det nya kvarteret Biplanet.

Den 7 april kl 13.00, tar vi ett digitalt spadtag för 75 nya bostäder i kvarteret Biplanet på södra Ladugårdsängen. Här bygger vi också en förskola med fem avdelningar. Projektet är den första nyproduktion som ÖBO miljöcertifierar enligt Miljöbyggnad Silver.

Projektet blir granne med Änglandaskolans idrottshall och består av två hus. Husen varierar i höjd för att skapa mer fri sikt och variation i kvarteret; den högsta delen blir i fem våningar. I bottenvåningen av det ena husen byggs förskolan, som hyrs i sin helhet av Örebro kommun.

Totalentreprenör är HMB Construction, för vilka detta är den första nyproduktionen i Örebro. HMB Construction är ett av Sveriges 30 största byggföretag och sedan hösten 2020 finns de även i Örebro.

Digitalt spadtag på ÖBOs Facebooksida, onsdag 7 april, kl 13.00

Eftersom restriktionerna kring pandemin gör att vi inte kan träffas i en större grupp sker spadtaget digitalt och vi livesänder spadtaget på ÖBOs Facebook-sida. Vi publicerar samtidigt information om projektet samt kontaktuppgifter på vår hemsida och i vårt pressrum.

Välkommen till www.facebook.com/orebrobostader 

På spadtaget deltar Ulf Rohlén, vd ÖrebroBostäder AB, Sanna Hirsikangas-Bolinder, projektutvecklare ÖrebroBostäder AB, Thomas Jansson, avdelningschef HMB Construction och Robert Davidsson, projektledare, HMB Construction.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: ÖBO

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in