ÖBO söker studenter som vill sommarjobba med att utveckla ett tryggare boende

Av på 29 april, 2022
Bild: ÖBO

ÖrebroBostäder AB (ÖBO) arbetar ständigt med att utveckla fastigheterna och hyresgästernas upplevelse av att bo inom ÖBO, nu söker man fyra studenter som vill sommarjobba för att utveckla trygghetsarbetet.

En viktig del i att trivas i sitt hem är att känna sig trygg. I Örebro, likväl som i många andra städer, är tyvärr hyresgästers upplevda trygghet på tillbakagång.

Sommarjobba med att utveckla ett tryggare boende

ÖBO söker nu fyra innovativa och kommunikativa studenter som under juni månad vill samarbeta med ÖBO för att utveckla trygghetsarbetet. ÖBO använder innovationsledning för att utveckla arbetssätt och fastigheter, och vill nu genomföra ett innovationsarbete kopplat till just trygghet.

Uppdraget sker inom ramen för en timanställning på cirka fyra veckor. Arbetet utförs till stor del med bas i ÖBOs centralt belägna innovationslägenhet, och för att verkligen komma nära hyresgästperspektivet kommer studenterna också få möjlighet att bo där en del av tiden.

Uppdraget

Uppdraget är att utforska området trygghet utifrån lägenhet, gemensamma ytor och gårdsmiljöer, och gärna utifrån olika perspektiv och infallsvinklar.

ÖBO erbjuder en bra grund att stå på genom en introduktion där studenterna blir insatta i var ÖBO står i frågorna idag och vilka utmaningar man önskar komma vidare med. Studenterna kommer att ha tät kontakt med specialistroller på ÖBO och få stöttning när det behövs under uppdragets tid. Dessutom stöttar Örebro universitet med regelbunden handledning.

Resultaten av arbetet kan gälla såväl social innovation som tekniska eller digitala lösningar. Som en av Sveriges största fastighetsägare har ÖBO ett stort engagemang och goda möjligheter att implementera och skala upp nya produkter och tjänster.

Detta är ett samarbete mellan ÖBO och Örebro universitet.

Örebro
Örebronyheter

Källa ÖBO

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in