Och nu kommer biverkningarna…

Av på 16 mars, 2013

KMR var först om att varna för amfetaminbehandlingen i Sverige. Redan 1988 publicerade vi vår första artikel om detta i tidningen”mänskliga rättigheter”. Alla varningar har slagit in. Missbruket och handeln med pillren är omfattande; biverkningarna kraftiga; de ”små doserna” allt större. Försäljningen ENORM! Förra året sålde svenska apoteken närmare ett ton amfetamin för en halv miljard kronor.

ADHD är en internationell mångmiljardindustri. Många miljoner barn och vuxna knaprar amfetamin varje dag. Samma knark som missbrukarna på gatan, dock med den skillnaden att detta är läkemedelstillverkat, högpotent amfetamin, långt starkare. Psykiatrikerna kallar det dock, hokus pokus, för medicin, och få reagerar. Ingen är dock sjuk, ingen behöver medicin – amfetamin är definitivt ingen medicin, och det finns definitivt ingen ”amfetaminbrist” heller.

SVT rapporterade nyligen om”hjärndoping”. Studenter i Sverige som ”vässar hjärnan” inför prov med ADHD-piller. 1 procent av 3600 studenter i Göteborg använde dem i en undersökning som SVT gjorde, låter inte så mycket kanske, men 43 procent valde att inte svara! I USA använder var tredje student ADHD-piller. Snart en verklighet också i Sverige. 32 000 vuxna får amfetamin idag, 34 000 barn och ungdomar.
http://www.svtplay.se/klipp/1082308/utbredd-hjarndopning-i-usa

Psykiatrikerna har lurat i oss att ADHD-amfetamin ökar koncentrationen. Det är en myt, rentav en lögn. Missbrukarna kallar det att ”punda” när de timmar i sträck kan sitta och pilla isär en apparat – utan att någonsin få ihop den igen. Det är ett drogfixerat tillstånd, närmast hypnotisk.

På 1960-talet förbjöds Ritalina och amfetamin på grund av de allvarliga biverkningarna. Studenter kunde sitta uppe hela nätter och plugga inför en tenta (visserligen rapporterade många att ”inpluggningen” bara höll över tentan, sedan blev det ett svart kunskapshål.) Lastbilschaufförer och taxiförare använde det under nattkörningar. Cyklister sprängde hjärtat under långa lopp. Och husmödrar kunde plötsligt städa huset på en timma! Tills allt kollapsade. Och nu är vi där igen.

Biverkningarna

KMR har börjat fått in allt fler rapporter om biverkningar, både från användarna själva och från anhöriga.

• Tidigare rapporterade vi om Jan som fick 490 mg (ett halvt gram) amfetamin varje dag i sex månader. Det motsvarar minst ett gram amfetamin på gatan – varje dag! Till slut fick han en total psykos, tillgrep en bil, körde paranoid genom ett litet samhälle i mycket hög fart och voltade genom tre trädgårdar. Fullständigt nedblodad och med bruten arm rusade han till skogs, gömde sig i ett jakttorn tills polisens hundpatrull hittade honom. Resten är en tragisk historia. När vi pratade med honom senast hade han slagit sönder lägenheten och sagt till sin flickvän att inte komma hem ”för han var farlig”. Han hade kontaktat KMR för han ville varna för psykiatrikerna på Karolinska sjukhuset, ”dom är livsfarliga” och han visste flera som gick på så höga doser. Han mådde extremt dåligt.

• En man i 25-årsåldern var rasande på den läkare som hade skrivit ut Concerta till honom och som fortsatt hävda att han skulle behöva ta det under lång tid. ”Jag mådde ju så in i helvete dåligt av pillren!” Och han hade inte blivit informerad alls om biverkningarna eller uppmanad att läsa vilka de är. Hade slutat med Concerta och mådde mycket bättre.

• 20-åring som idag går på Zoloft (100 mg/dag) och blivit avrådd av sin läkare att läsa bipacksedeln. ”Det kanske bara gör dig orolig att läsa biverkningarna.” Han hade fått Zoloft som”ersättning” för Concerta som hade gett honom extrema biverkningar. Livet hade blivit outhärdligt. Att livet med Zoloft också kommer att bli outhärdligt för eller senare är helt säkert.

• Pappan med 13-årig son, som hade gått ner 1 kg/månad sedan han sattes på Concerta. Pappan, liksom andra i sonens omgivning, hade kunnat observera hur sonens förändrades och hade börjat gå omkring ”som i en bubbla”. Observationen bekräftades av sonen som uttryckte just det – han kände sig som i en ”bubbla”. Pappan hade inte läst bipacksedeln men berättade att han var glad över att sonen i alla fall inte fick amfetamin, för det hade läkaren sagt att Concerta inte är!
Pappan grät hjärtskärande när han fick klart för sig vad det var han har gått med på som ”hjälp” till sin son.

Hur oärliga och rent ut kriminella får läkare vara utan att behöva ta ansvar för det?

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in