Oddsen på fotbolls-EM: Sverige räcker inte hela vägen trots hemmaplan.

Av på 7 juli, 2013

Trots gårdagens succé i genrepet mot England och svensk hemmaplan är det Tyskland som står som favoriter när fotbolls-EM inleds på onsdag. Ett tyskt EM-guld ger 2.25 gånger insatsen men de får se upp för de främsta utmanarna Frankrike och Sverige som ger 4.50 respektive 5.25 gånger pengarna vid mästerskapsvinst.

Inför sommarens fotbollshöjdpunkt har Unibet tagit fram rekordmånga odds som gör det möjligt att spela på allt från flest och minst insläppta mål i turningen till hur Sveriges startelva ser ut i premiärmatchen mot Danmark.

– Utsikterna för en historisk svensk fotbolls-sommar har sällan sett bättre ut. Med världens bästa damtränare plus hemmaplan har Sverige goda chanser att överraska men Tyskland får ändå ses som EM-turneringens stora favoriter, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige.

Ett aggressivt Sverige
Enligt oddsen blir det ingen större utmaning för tyskan Okoyino da Mbabi att bli turneringens måldrottning med odds på 2.50 men både fransyskan Le Sommer och Lotta Schelin är med och slåss om bedriften och skall inte räknas bort. Flest EM-mål av Le Sommer ger 8.50 gånger pengarna medan flest fullträffar av svenska Schelin ger 9.00 gånger pengarna.

– Vi kommer att få se ett målfarligt och underhållande Sverige i sommarens EM. Att vi har hela fyra svenskor på topp-10-listan över spelare som kommer göra flest mål tyder på att Sverige har många vassa målgörare – det visade inte minst matchen mot England där vi hade tre olika målskyttar, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige.

Sveriges öppningsmatch mot Danmark
Enligt oddsen så kommer Sverige att segla fram som vinnare av Grupp A relativt enkelt och premiärmatchen mot danskorna ska enligt Unibets odds inte vara några problem för Pia Sundhages landslag att klara av. En svensk seger i öppningsmatchen ger 1.65 gånger pengarna och en svensk gruppseger 1.75.

Oddsen pekar på att den svenska startelvan mot Danmark kommer att bestå av Kristin Hammarström i målet och Sara Thunebro, Charlotte Rohlin, Nilla Fischer och Lina Nilsson i backlinjen. På mittfältet kommer vi att se Antonia Göransson, Marie Hammarström och Caroline Seger, och i anfallet Lotta Schelin, Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani.

– Våra odds pekar på att både Lisa Dahlqvist och Josefin Öqvist kommer att inleda Danmarksmatchen från bänken, men jag förväntar mig att vi kommer att få se Josefin komma in som målgörare om det offensiva spelet inte fungerar som det ska och att Lisa kommer in med ny energi på mittfältet vid behov, säger Jonas Nilsson, pressansvarig Unibet Sverige.

Vinnare – Odds
Tyskland     2.25
Frankrike   4.25
Sverige       5.25
England      10.00
Norge          12.00
Holland       15.00
Danmark    20.00
Finland       25.00
Italien        25.00
Spanien     25.00
Island       75.00
Ryssland   75.00

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in