Oinspirerat BIK Karlskoga föll mot HC Vita Hästen

By on 9 mars, 2022

BIK Karlskoga åkte under onsdagen till Norrköping för att ta sig an HC Vita Hästen i den 35 omgången av Hockeyallsvenskan.

Karlskoga som förlorade senast mot HV71 jagade MODO i tabellen och hade andraplatsen som mål. Vita Hästen som även de förlorade senast då mot Björklöven hade revansch att utkräva då man förlorade senast lagen möttes.

Vita Hästen var med från start och satte press mot Karlskoga och fick redan i första minuten till ett powerplay. Karlskoga kändes sega och det fanns inte den där riktiga skärpan som man brukar se från laget. Det var egentligen bara i boxplay som man spelade bra, och i den 17 minuten fick Vita Hästen in ledningsmålet. Detta blev periodens enda mål och en slutade 1-0 till Vita Hästen.

Precis som i första perioden startade Vita Hästen med gasen i botten och lyckades i den tredje minuten utöka sin ledning till 2-0. Men nu började Karlskoga vakna till och jobba sig in i matchen och i mitten på perioden började bortalaget ta över spelet. I den 12 minuten fick Karlskoga en straff som David Lilja missade men han kunde strax efter ta revansch då han i powerplay kunde reducera till 2-1. Karlskoga fortsatte att trycka på men det blev inga fler mål i den andra perioden som slutade 1-1.

I den tredje perioden började Karlskoga bäst men drog på sig en utvisning i andra minuten, dock kunde Kalle Jellvert kvittera i nummerärt underläge 2-2. Karlskoga fortsatte att pressa på men spelet kändes fortfarande ganska okoncentrerat och i den 12 minuten återtog Vita Hästen ledningen. Efter målet jagade åter Karlskoga kvittering, men Vita Hästen höll emot och kunde dessutom göra två mål i tom målbur genom Rihards Mareni. Matchen slutade 5-2 till Vita Hästen.

Detta kändes som en riktig underskattning av Vita Hästen från Karlskogas sida, dessutom verkade man inte speciellt intresserade av att spela hockey helt enkelt. Nu måste man ladda om och på fredag får man chans till revansch på Vita Hästen då man tar emot dem hemma i Nobelhallen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 11 mars då det är dags för retur möte mot HC Vita Hästen hemma i Nobelhallen.

Matchfakta HC Vita Hästen vs BIK Karlskoga

• 1 minuten utvisning Karlskoga, två minuter William Pethrus Tripping. Powerplay Vita Hästen, utan resultat.
  • 13 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Alexander Leandersson Holding. Powerplay Vita Hästen, utan resultat.
  • 17 minuten mål Vita Hästen, 1-0 Rihards Marenis.
  • 20 minuten utvisning Vita Hästen, två minuter Hampus Falk Holding. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Vita Hästen
Skottstatistik första perioden HC Vita Hästen 12 – BIK Karlskoga 8

• 3 minuten mål Vita Hästen, 2-0 Erik Borg.
  • 12 minuten straff Karlskoga, miss David Lilja.
  • 13 minuten utvisning Vita Hästen, två minuter Ludwig Stenlund Tripping. Powerplay Karlskoga, mål 1-2 David Lilja.
  • 16 minuten utvisning Vita Hästen, två minuter Jesper Samuelsson Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden HC Vita Hästen 9 – BIK Karlskoga 12

• 2 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson High Sticking. Powerplay Vita Hästen, mål 2-2 Kalle Jellvert för Karlskoga.
  • 4 minuten utvisning Vita Hästen, två minuten Jonathan Racine-Clarke Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 12 minuten mål Vita Hästen, 3-2 Corey Mackin.
  • 19 minuten mål Vita Hästen, 4-2 Rihards Marenis.
  • 20 minuten mål Vita Hästen, 5-2 Rihards Marenis.

Tredje perioden slutade 3-1