Ökad efterfrågan på exotiska resmål

By on 7 juni, 2023
Bild: Intoit

Ökad efterfrågan på exotiska resmål och mindre boutiquehotell, i takt med att resenärer blir allt mer äventyrliga och resvana har efterfrågan på exotiska resmål ökat avsevärt.

Resenärer söker nu efter unika och autentiska upplevelser utanför de vanliga turiststråken. Samtidigt har intresset för mindre boutiquehotell vuxit, då resenärerna strävar efter att uppleva lyx i en intim och personlig miljö, gärna hotell med egen historia, design och karaktär.

– Det har blivit tydligt att resenärer inte längre är nöjda med traditionella resmål och standardiserade hotellkedjor, säger Susanne Ritzen Österberg, VD för Hummingbird Lifestyle Travel. – I stället efterfrågas en djupare upplevelse genom att resa till nya exotiska platser som tidigare betraktades som ”off the beaten path” och som nu har blivit mer attraktiva och populära.

Att utforska den lokala kulturen och gastronomin på ett autentiskt sätt är också något som många ser fram emot. Genom att smaka på rätter som är unika för varje destination ges en djupare förståelse för det lokala köket och dess traditioner, vilket också skapar minnesvärda höjdpunkter på resan.

En annan viktig faktor är ökningen av resebloggar och sociala medier, där resenärer delar sina upplevelser och rekommendationer. Detta har skapat en ökad medvetenhet och önskan om att utforska och upptäcka unika boendemöjligheter och resmål.

Hummingbird Lifestyle Travel ser fram emot att fortsätta erbjuda genuina premiumresor med boende på utvalda boutiquehotell med bästa läge och extra allt inkluderat, för att skapa minnesvärda upplevelser.

– Oavsett om det är en poolvilla på Maldiverna, en lyxig djungellodge på Costa Rica eller ett boutiquehotell på en tidigare kokosnötsplantage på Mauritius, med privat strand såklart, finns det en mångfald av alternativ som passar alla våra resenärers smaker och preferenser, menar Susanne Ritzen Österberg, VD på Hummingbird Lifestyle Travel.

Nöje | Sverige/Världen
Örebronyheter

Källa: Intoit

You must be logged in to post a comment Login