Ökat intresse för aktiva semesterresor

By on 29 juni, 2022

De senaste åren har intresset för aktiva semesterresor ökat i de nordiska länderna. En undersökning genomförd av institutet Kairos Future visar att intresset för aktiva semesterresor har ökat med 24% i de nordiska länderna under pandemin. Det är en trend som tyder på att allt fler vill ägna sig åt aktiviteter på semestern. Padel är en sport som kommit för att stanna och tar plats som den mest googlade aktivitetsresan bland svenskarna.

Efter mycket tid på hemmaplan de senaste åren finns en längtan hos många efter att komma ut för att uppleva nya platser och skapa nya minnen tillsammans med vänner och familj samt att utföra aktiviteter under semestern. Enligt en undersökning genomförd av Kairos Future har intresset för aktiva semesterresor ökat med 24% i Norden under de senaste åren och nu börjar resenärer komma i väg på efterlängtade resor fyllda av aktiviteter och upplevelser. Bland svenskarna är det olika typer av aktivitetsresor som det googlas mest på, bland annat padel och yoga är populärt. Hos TUI finns många valmöjligheter bland hotell för den som ägna sig åt roliga aktiviteter på semestern.

Vi ser att många av våra kunder vill bo på hotell med möjlighet att genomföra sina favoritaktiviteter samt att prova nya. Det handlar inte om träningsresor med bootcamps som börjar innan solen gått upp utan snarare att man vill ha en avkopplande semester, men spela en runda golf, testa att surfa eller spela padel med familjen innan man lägger sig vid poolen. Säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI.

Hotell för en aktiv semester

För de som vill åka på en semester fylld med möjlighet till aktivitet finns ett brett urval av passande resmål hos TUI. Magic Life Plimmiri på Rhodos är ett sportigt hotell för hela familjen som erbjuder populära aktiviteter så som cykling, yoga och tennis, men också mer ovanliga aktiviteter som till exempel pilbågsskytte. Robinson Cala Serena på Mallorca fokuserar på hälsa och välmående. Här kan man spela padel, tennis, cykla och gå på yogaklasser under dagtid för att sedan äta fräscha kvalitetsbufféer på kvällarna. På Cypern ligger TUI Blue Sensatori Atlantica Aphrodite, ett hotell som erbjuder tennis, yogaklasser och fina vandringsleder. En lätt pitch ifrån hotellet finns dessutom en golfbana som har blivit utsedd till Cyperns bästa 18-hålsgolfbana. Alla tre anläggningar har även ett spa där man kan slappna av med massage, bastu- och jacuzzibad.

Topp 4 aktivitetsresor svenskarna googlar på just nu

  1. Padel
  2. Yoga
  3. Cykel
  4. Tennis

Om undersökningen

Webbundersökningen genomfördes av Kairos Future i september 2021. Totalt deltog 5190 svenska, danska, finska och norska respondenter i åldrarna 16–74.

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa: TUI

You must be logged in to post a comment Login