Ökat intresse för räntefonder

Av på 19 januari, 2019

SPP Fonders räntefonder hade nettoinflöden på 6,4 miljarder, motsvarande 16,8% av de totala nettoflödena under året och placerar SPP Fonder i kategorin räntefonder på en 1a plats [1].

– Vi har definitivt sett ett ökat intresse för våra räntefonder när kunderna söker mer trygghet i sitt sparande. Vi har en bra fördelning mellan aktiefonder och räntefonder i vårt utbud vilket gör att våra kunder lätt kan omfördela sina portföljer och omjustera sina risknivåer när det svänger på marknaden, säger Åsa Wallenberg, vd SPP Fonder.

– Något som också är glädjande är att vårt byggblockstänk i fondutbudet verkligen fått genomslag hos kunderna under 2018. I fondpaletten finns det alltid en räntefond som passar i alla olika marknadslägen. Den typen av förutsägbarhet är uppskattad av kunderna.

Den största delen av årets nysparande i branschen gick till korta räntefonder, med nettoinflöden på 26 miljarder kronor. Även långa räntefonder uppvisade starka nettoinflöden under året [2].

– Statistiken bekräftas av våra egen. Vi har haft fina inflöden i alla våra räntefonder men framför allt SPP Obligationsfond och SPP Korträntefond. Även intresset för SPP Grön Obligationsfondhar tydligt ökat under året vilket är roligt.

– Jag tycker personligen att det är lite anmärkningsvärt att den gröna obligationsmarknaden inte är betydligt större än vad den är givet de klimatutmaningar vi står inför. SPP Grön Obligationsfond har dessutom fem stjärnor hos Morningstar, ett kvitto på att fonden presterat bättre över tid i förhållande till sina konkurrenter, avslutar Åsa.

SPP Fonders fonder finns tillgängliga hos bland annat SPP, Avanza, Nordnet och Fondmarknaden.se.

[1],[2] Källa Moneymate

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in