Ökat tryck på resebokningar väntas efter hävd avrådan

Av på 24 september, 2021

Snart kan svenskarna åter semestra i länder som Thailand och Mexiko. Från och med 1 oktober blir detta möjligt i och med att svenska UD häver sin avrådan för resor utanför EU. Resebolaget TUI välkomnar beslutet och förväntar såg på fredagseftermiddagen 30% ökad trafik till sin sajt.

Äntligen kan vi resa igen. Från och med 1a oktober hävs reseavrådan för resor utanför eu. För TUI är det framför allt försäljningen av resor till tre stora destinationer: Thailand, Mexiko and Kap Verde som påverkas positivt av beslutet. Några av de mest populära destinationer för svenskarna under vinterhalvåret. Många svenskar har väntat på att boka en resa till vintern och trafiken till bolagets sagt ökade med 30% strax efter beskedet från UD.

– Äntligen öppnar världen upp för resande efter mer än ett år avrådan. Ett väldigt positivt besked för alla svenskar som sett fram emot att resa och upptäcka världen igen. Beskedet är också väldigt positivt för alla de platser dit vi snart börjar resa till, platser som är helt beroende av turismen. Säger TUIs kommunikationschef, Adam Györki.

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa Tui

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in