Ola Fernberg blir ny tandvårdsdirektör

Av på 14 maj, 2019
Ola Fernberg - ny tandvårdsdirektör. Foto: Pavel Koubek

Ola Fernberg blir ny tandvårdsdirektör i Region Örebro län. Han har sedan september 2018 varit tillförordnad tandvårdsdirektör.

Ola Fernberg har arbetat inom Folktandvården, i dåvarande landstinget och nuvarande Region Örebro län, sedan 1978 och bland annat varit tandläkare och klinikchef i både Askersund och Örebro. Sedan 2004 har han varit biträdande tandvårdsdirektör och chef för verksamhetsutveckling sedan 2012.

Demografin en utmaning
Det är med glädje som jag tar mig an uppdraget att leda Folktandvården i Region Örebro län, säger Ola Fernberg. Vår största utmaning inför framtiden är demografin med fler äldre och färre i arbetsför ålder. Frågor om ledarskap, kompetensförsörjning och arbetsmiljö kommer att vara i mitt fokus.

Känner till förutsättningar och utmaningar väl
Med Ola Fernberg som chef för Folktandvården får vi en chef som känner verksamhetens förutsättningar och utmaningar väl, säger Rickard Simonsson, regiondirektör. Med sin erfarenhet kommer han att fortsätta utveckla Folktandvårdens stora samhällsuppdrag inom såväl barn- och vuxentandvård samt inom utbildning och forskning.

Hälsa | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in