Onödig förlust för Kif Örebro.

By on 9 juni, 2013

Det var ett tag sen nu som jag såg KIF Örebro spela fotboll och tittar man i tabellen har det hänt mycket. Laget som fick en bra start har nu tappat formen och ser betydligt osäkrare ut än tidigare.

Matchen mot Jitex var inte heller någon höjdare, under lång stunder i första och delvis andra halvleken stod spelet still. I matchen som helhet var KIF det bättre laget då de hade flera bra och klara lägen men bollen ville inte in i mål.

Och det blev inte bättre av att Jitex i den 88:e matchminuten kunde skicka in segermålet genom Sofia Andersson. Kif Örebros dåliga form håller i sig och laget fortsätter att tappa mark i tabellen.

Första halvlek:
Det är en pigg inledning på matchen även om målchanserna saknas, när det väl kommer ett skott på mål är Jitex som står för chansen. Det är även bortalaget som för matchen och KIF har svårt att ta sig in i motståndarnas straffområde. I den 10:e matchminuten får Stephanie Labbé göra en kvalificerad räddning. Efter ca 20 min spel börjar hemmalaget att spela bättre men målchanserna lyser med sin frånvaro. Det gjorde dock inte blixtarna på himlen.

Jitex var laget som skapade bäst chanser och det kände länge som de skulle ta ledningen. Men i den 33 matchminuten skapade KIF en jättemöjlighet och Minna Meriluoto fick sträcka på sig rejält i Jitexmålet. Även om den första halvleken bjöd på flera bra målchanser så tände det aldrig till. Halvleken slutar 0-0 och man hade mer att önska.

Andra halvlek:
När den andra halvleken drog igång hade himlen öppnat sig och regnet föll ner på tjejerna nere på Behrns konstgräs. Det var något som KIF inte brydde sig om, de gick ut och försökte ta kontroll över matchen. Nu sökte man ett ledningsmål och i den 53 min var det riktigt nära då KIF fick ett inspel i straffområdet, bollen gick dock utanför.

Även den andra halvleken hade svårt att tända till. Det kändes som lagen spelade bollen mellan varandra utan att det hände något. Mot slutet av matchen genomförde KIF ett par byten men de hade svårt att komma in i spelet. Jitex stack upp och skapade ett par bra lägen undertiden. Tillslut kunde Jitex i den 88:e min spräcka nollan och göra 0-1 genom Sofia Andersson, det blev även slut resultatet.